ASV Dronten B2 0 - 4  BAS JO17-1
17-9-2005
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS wint in derby van asvDronten

Vandaag stond de derby tussen Asvd B2 en Bas B1 op het programma. De spelers waren vandaag extra gemotiveerd door de verloren wedstrijd van de week daarvoor en het feit dat de spelers elkaar kennen van school.

De wedstrijd werd redelijk fel begonnen dat bezorgde ook een aantal kanzen voor Bas.
Na een paar minuten bleek dat Asvd 4-4-2 speelde dus ze hadden een over tal op het middenveld dat werd overigens goed door kilian opgelost hij schoof een plek door omdat hij geen man had. Hun links mid en rechts mid werden bij balbezit asvd benut als links en rechts voor. Ze werden veelvuldig gestopt door kilian en koen waar door ze niet echt aan spelen toe kwamen.
De ploeg uit Dronten kreeg een paar kanzen maar die werden afgestopt door Niek en Sam.
Na ongeveer 20 gespeeld te hebben paste kilian de oefening van de training op donderdag toe en gaf een lange bal naar rechts waar Paul vrij werd gelaten de bal werd verkeerd weggewerkt waardoor Paul kon versnellen en de fout genadeloos kon afstraffen. 0-1!!!
De rest van de eerste helft ging gelijk op. Beide ploegen creëerde nog een aantal kanzen.
Jasper en koen werden een aantal keer gelanceerd net als Paul en Jeroen.
Asvd had 1 schot op doel in de eerste helft maar die werd goed gestopt door Remon.

In de rust werden Corné (1 keer niet komen trainen) en Rick(B2) erin gebracht voor Jeroen (die last had van een blesure en rust kreeg) en koen.

In de tweede helft begon Bas weer sterk. Er werden veel kanzen gemaakt een de mede spelers werden goed gevonden zo ook na ongeveer 10 minuten in de tweede helft waar Bjorn uit kon halen en er 0-2 van maakte. Net als in de tweede helft kwam Asvd weinig aan voetballen toe.
De cross pass werd steeds meer toegevoegd en de medespelers werden steeds meer gevonden.
In ongeveer de 60ste minuut werd de bal weggetikt richting Paul die verwoestend uithaalde en via de paal en de lat het doel trof. Een beauty en de 0-3
Hierna werd het ook nog 0-4 door een penalty die door Jasper werd binnen geschoten.
Bjorn was er nog afgegaan door een blesure voor jeroen die nog 15 minuten in de tweede helft mee mocht doen.

Bas heeft een goede wedstrijd gespeeld en heeft de cross pass goed gebruikt met resultaat.