1-10-2005
De Maten, De Maten 2 Kampen

DOS Kampen B2 - BAS B1 5-3

Vandaag stond de wedstrijd tegen de Kampenaren op het programma .
We wisten voor de wedstrijd al dat het een moeilijke pot zou worden wij hebben de meeste doelpunten in de competitie en dos staat op nummer 2.
Deze wedstrijd hadden we keeper Ricus Winnubst op het doel, vanwege het ongeluk met Remon eerder die week.(Aangereden in Harderwijk door een auto.)
Bas begon deze wedstrijd niet helemaal wakker na de eerste minuut stapte de verdediging te vroeg uit en kon dos kampen vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong komen.
Meteen na het doelpunt was de B1 wakker geschut en begon fel. Er werden een aantal kansen gecreëerd. Koen kreeg de bal achter zich van Corné kreeg toch de bal mee maar de keeper hield de bal nog uit het doel .
Corné kreeg de bal een paar minuten later lekker op zijn volley de bal had een rare swing maar de bal trof luid de paal.
Fatos kwam via de linker kant vaak via individuele acties langs de verdediging. Helaas ging het schot van Fatos ook mis. Bjorn trof na een individuele actie de paal en de keeper.
Maar de felheid van Bas werd beloont door een treffer van Niek Breg. Na een corner kreeg Niek de bal in zijn voeten. En schoot de bal in de linker hoek langs de keeper. 1-1
Na de 1-1 werd er nog beter gespeeld Bjorn gaf de bal iets boven de grond voor waar Koen met een snoekduik de bal naar de hoek kopte. De keeper kon de bal nog net mijn zijn vingertoppen uit het doel houden.

In de rust werden Niels Bos (blessure) voor Jeroen Tolhoek. Koen Schols( speelde een goede wedstrijd volgens de leiders)maar werd toch gewisseld voor Paul Doppenberg er volgde ook nog een aantal wissels in de tactiek.
In de tweede helft kwam Bas weer achter door een kopbal. 2-1
Bas ging meteen weer in de aanval en Jeroen kreeg de bal mee maar trof het doel niet.
Een aantal minuten daarna werd Jeroen weggestuurd door Corné deze bal schoot Jeroen in het doel en zo stond het 2-2.
3 minuten later werd het 3-2 weer door een onterechte penalty Ricus stond in de 5 meter en werd in de lucht geschept en weg geduwd.vervolgens probeerde hij de bal nog weg te werken maar greep de been van de speler en Dos kampen benutte de penalty(Het had eigenlijk vrije trap voor bas moeten zijn). 2 minuten daarna scoorde Jeroen weer en maakte er dus weer 3-3 van.
Dos kampen wou winnen en ging na een counter weer naar het doel van de B1 de bal werd voorgegeven en de bal werd door de spits in gekopt 4-3.
Nu kwam het mindere gedeelte van de wedstrijd de verdediging van Bas schatte een diepe bal verkeerd in waardoor de spits de bal achterna ging Ricus kwam ook uit en maakte een sliding de spits schopt richting de bal. KRAK klonk over het hele veld Ricus lag op de grond en Dos Scoorde het doelpunt toch. Alle leiders vlogen met spullen naar Ricus toe er werden dekens over hem heen gegooid en de verzorger kwam zijn been werd gestabiliseerd.
Toen de ambulance was gearriveerd moest de schoen sok en scheenbeschermer uitgedaan worden dat deed veel pijn bij Ricus.
Ricus is al geopereerd aan zijn Rechter been (dubbele beenbreuk) en zal tot maandag in het ziekenhuis moeten blijven.

DE B1 WENST RICUS VEEL STERKTE BIJ HET HERSTEL VAN ZIJN BEEN!!!