HTC B1 2 - 2  BAS JO17-1
15-10-2005
Pelikaan, Brinkhoekweg 198 Zwolle

HTC B1 - BAS B1

Vandaag volgenden wij onze route naar Zwolle waar HTC B1 op ons stond te wachten. Voor deze wedstrijd vertelde de ranglijst ons dat wij op plek 4 staan omdat wij een beter doelsaldo hebben dan HTC.
Vandaag moesten wij het doen zonder de geblesseerden Niek, Kylian en Remon.

Rommelig begin

Met de goede wedstrijd van afgelopen donderdag nog op ons netvlies begonnen wij vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd in Zwolle. Ondanks dat er maar op 2 posities veranderingen waren doorgevoerd ten opzichte van donderdag, was er van dit voetbal niks over. Passes kwamen niet aan, duels werden verloren en echte kansen werden niet gecreëerd.

Toch de voorsprong

Door goed voorbereidend werk van Fatos kwam toch de voorsprong. Een goede pass van Fatos op Jeroen. Jeroen draait vervolgens weg bij zijn tegenstander en krult de bal via de paal in de netten. 0-1. Ook de 2-0 was te danken aan Fatos. Een steekpass van Jasper zet Fatos een op een met de keeper en Fatos maakt dit goed af. 0-2 met rust.

Geen voetbal toch 2 doelpunten

De tweede helft werd duidelijk dat we toch ook een tegenstander hadden. HTC begon meer druk uit te oefenen en kregen wat kansen. Corne hield BAS verschrikkelijk goed op de been waardoor we mee bleven doen. Maar als je maar lang genoeg doordrukt valt vanzelf het doelpunt, en ook dit gebeurde vandaag.
Door balverlies op het middenveld en slechte dekking achterin kon een Zwollenaar zomaar doorlopen richting Corne en via de binnenkant van de paal afmaken. 1-2.
Ook hiervan werd BAS niet wakker. Zware benen door de afgelopen week (3 wedstrijden), deden ertoe doen dat HTC ook de 2-2 nog kon maken vlak voor tijd.
Man of the Match: Fatos.

Teleurstelling, begrip en vertrouwen

Uiteindelijk bleef het bij 2-2 en hielden we toch nog een puntje over. Achteraf natuurlijk veel teleurstelling. Iedereen had door dat dit zeker niet had hoeven gebeuren, en begreep dat het door eigen fouten mis ging. Wel was er onderling nog het volste vertrouwen dat aankomende zaterdag de bekerwedstrijd tegen hetzelfde HTC wel met winst afgesloten moet en kan worden.