Reaal Dronten B1 4 - 0  BAS JO17-1
18-3-2006
De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

Ongelukkig verlies voor BAS

In een dramatisch slechte wedstrijd verliest BAS B1 toch nog ongelukkig van Reaal B1. De verdedigingslinie ernstig verzwakt was door de
afwezigheid van Niek en Sam. De laatste was nog wel op komen dagen om zijn vervanger Mathijs van de B2 een hart onder de riem te steken.

In het begin was het even wennen voor de spelers achterin. Maar echt in gevaar kwam men niet. Toch kwam Reaal al in de 8e minuut op voorsprong. Uit een aanval die op niets dreigde uit te lopen met een zwakke voorset vanaf links liet keeper Danny ongelukkig de eenvoudige bal door zijn handschoenen glippen. De verbaasde spits die de bal al helemaal niet meer verwachte kon het buitenkansje niet meer missen.

BAS was toen nog altijd de betere ploeg en kreeg eerst een paar kleine kansjes om te scoren. In de 20e min kregen we vlak achter elkaar 2 grote kansen om op gelijke hoogte te komen. Paul ging langs enkele Reaal verdedigers en schoof de bal maar rakelings
voorlangs het doel van de duikende keeper van Reaal. In de 22e minuut kregen we de grootste kans toen opnieuw vanaf de rechterkant de bal voor het doel werd gebracht. Jeroen wist de keeper van Reaal te passeren, maar via een verdediger werd deze bal maar meer achter dan voor de lijn vandaan gehaald. De grensrechter van Reaal die ergens halverwege het veld stond zag vanaf 40 meter dat de bal de lijn niet gepasseerd was. Als we deze beide kansen had
benut was het mogelijk anders gelopen, maar vanaf dit moment keerde de wedstrijd definitief in het voordeel van Reaal. Uit een mislukte corner
klutste de bal richting eerste paal. Tim die een ongelukkige wedstrijd speelde wilde de bal weg werken maar raakte deze volledig verkeerd. Hij
ging onhoudbaar vlak langs de paal in het dak van het doel. 2 - 0. Vlak voor rust had het ook nog 3 - 0 kunnen staan, maar met een goede redding
van Danny bleef de ruststand 2 – 0

Direct na rust al in de 2e minuut een gelukkige goal van Reaal. Een speler besloot om van zo'n 20 meter eens een schot te wagen. De bal werd half gekeerd door Tim en de van richting veranderde bal verdween met een vreemd boogje over de prima uitgekomen Danny heen het doel in. Vanaf dit moment was de wedstrijd gespeeld. Er werd geen druk gezet, duels werden praktisch allemaal inspiratie loos verloren en als we de bal zelf bezaten deden we er alles aan om Reaal zo snel mogelijk zelf in balbezit te brengen. We
konden het de verdedigers van Reaal niet meer moeilijk maken. In de 20e minuut na de rust scoorde Reaal de 4 - 0 door van dichtbij een voorzet die
net over de instappende Danny heen krulde in het lege doel te schieten.

Door een aantal gelukkige goals liepen we achter de tegenstander aan en verloren we te snel de moet om er nog iets van te maken. Door ons dramatisch slechte spel hebben we Reaal in het spoor geholpen. Een onnodige en geflatteerde verlies partij was het gevolg. We zullen in de nog volgende wedstrijden tegen belangrijke tegenstanders als DosK, HTC, en
SV Zwolle uit een ander vaatje moeten tappen en de mouwen op stropen. Niveau is er voldoende. Waar een wil is, is een weg.