Swift '64 B1 0 - 2  BAS JO17-1
16-4-2008
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

BAS B1 naar bekerfinale!

Net als de D1, slaagde ook de B1 erin om de finale van het bekertoernooi te halen door met 0-2 te winnen van Swift 64.

De B1 vertrok omstreeks 17.15 richting Swifterbant. De koppies spraken boekdelen, de spanning was al te voelen. In de competitie wist men immers tot tweemaal toe niet van Swift’64 te winnen. En nu moest het gebeuren! Wouter Foppen haastte zich nog net voor vertrek snel naar de bosjes voor een kleine boodschap. B1 werd deze avond aangevuld door C1-vedettes Kay Oomen en Carlo Koë. Beiden speelden een meer dan goede wedstrijd en verdienen dan ook een groot compliment.

Voetbalgevecht
In een spannend voetbalgevecht behaalde de B1 een dikverdiende overwinning in Swifterbant. Was de eerste helft gelijkwaardig te noemen, met een 0-0 ruststand, in het twee bedrijf deelde de B1 de lakens uit. De klasse van de helden van de toekomst kwam bovendrijven. Gabi Maduro was de grote man aan de B1 zijde. Spelend vanaf een voor hem ongebruikelijke linksbuiten positie wist hij tweemaal het vijandelijke doel te treffen. Gaandeweg de tweede helft kantelde de wedstrijd steeds meer in het voordeel van de mannen uit Biddinghuizen. Het resultaat een dikverdiende 0-1 voorsprong. Mark Schaap bikkelde zich daarna het snot voor de ogen op het middenveld, wat een power. De druk op de verdediging nam toe, keeper Sander Westdijk en zijn verdeging bestaande uit Bas Westerhof, Carlo Koë, Remon Claassen en Wouter Foppen hielden vrij eenvoudig stand. Mede door toedoen van verdedigend werk op het middenveld van Rick Aernaudts, Rik van Dijk en de al eerder genoemde Mark.

Beslissing
Diep in de tweede helft zorgde Gabi voor de beslissing. Uit een goede pass van good-old Timo Oppenhuizen rondde Gabi bekwaam af. Uiteindelijk blijkt de zet van trainer/coach Bert Keek goud waard door Gabi in de voorhoede te plaatsen. De beslissing had eerder moeten vallen, de scheidsrechter wenste niet te fluiten na een overtreding binnen de lijnen op Kay Oomen. Desalniettemin was de ontlading groot na dit doelpunt, en even later na het laatste fluitsignaal.