Unicum B2 2 - 7 (0 - 2) BAS JO17-1
26-9-2009, 11:00 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Wedstrijd van de individuele kwaliteiten

Een zonovergoten ochtend en de wil om de jammerlijk verloren wedstrijd tegen FC Horst te doen vergeten. Daarnaast is er de wetenschap dat VV Unicum onder aan de ranglijst staat.
Dat laatste gegeven is overigens geen garantie...

Met Joost en Jelle op de bank begon de wedstrijd.
Na enkele minuten bleek al dat we VV UNICUM niet moesten onderschatten. Dit bleek niet uit hun wijze van voetballen, maar meer uit ons eigen spel; wat rommelig in de passing, uit positie spelende voetballers, veel balverlies en enkele gemiste kansen.
Maar na ruim 10 minuten kwam de "bevrijding"; Tom Drent kreeg het met een mooi afstandschot voor elkaar om de voorsprong te pakken.

Hoe zou UNICUM hiermee omgaan..? Welnu, de vraag moet eigenlijk zijn; hoe gaat BAS hiermee om..? Wederom veel duelverlies, nog steeds uit positie voetballende spelers en gemiste kansen.

Joost was wat te enthousiast aan het verdedigen binnen de 16 (uit positie..?). Een reden voor de scheidsrechter om de bal na een overtreding door Joost, op de stip te leggen. Onze rots in de branding, Kevin, wist stoicijns de bal te pareren ! Mooie redding !

Uiteindelijk gingen we de rust in met een 2-0 voorsprong. Mooie steekpass van Christiaan op Jorrit welke 1 op 1 tegenover de keeper kwam te staan en deze keeper netjes wist te passeren.

Hoewel we gezien het totaalbeeld van de eerste helft de betere voetballende ploeg waren, vond Jan het wel belangrijk om in de rust aan te geven dat er beter gevoetbald moest worden; beter in de postie voetballen, meer rust in de combinaties e.d.

Na enkele minuten in de 2e helft, kon de scheidsrechter z'n boekje pakken om het 3e doelpunt te noteren.. Jorrit rolde letterlijk en figuurlijk met bal en al de goal in...althans zo zag het er vanaf de zijlijn uit..

Hierna werd langzamerhand duidelijk wie vandaag op kwaliteit voetbalde. Naast Tom Drent met mooie passeerbewegingen, Tom Schaap die goed verdedigde kwam na enkele wijzigingen in de opstelling ook Kay-Marnix uit de verf. Mooie goals middels lange "rushes" op de helft van de tegenstander ! Ook Freddy wist het weer waar te maken. Na een paar gemiste kopballen, bleek ook Freddy doelgericht te zijn. Ook Joost droeg daar z'n steentje aan bij door z'n gerichte voorzetten.

Achter in de 2e helft mocht Carlo de bank op (had iets te maken met 'n prullebak...?). Hierdoor mocht Jelle de plek innemen van de laaste voetballende verdediger. Door wat schoonheidsfoutjes qua verdedigen, kreeg VV Unicum toch nog de gelegenheid om 2x te scoren.
Wederom een teken om geconcentreerd te blijven voetballen en de basisregels van een verdediger goed te blijven uitvoeren. (instappen..?)

Gezien hetgeen VV Unicum qua voetbal liet zien én de gemiste kansen, hadden we met een ruimer doelsaldo Lelystad kunnen verlaten, maar een overwinning met 7-2 mag er wezen.

Een beter voorbeeld voor ons eerste team kon de B1 niet geven !

UNICUM B2 - BAS JO17-1: 2 - 7 (0 - 2)

12' doelpunt 0 - 1  Tom Drent (-)
37' doelpunt 0 - 2  Jorrit Doorman (Christiaan Grin)

47' doelpunt 0 - 3  Jorrit Doorman (Joost Rijk)
58' doelpunt 0 - 4  Kay-Marnix Oomen (Christiaan Grin)
62' doelpunt 0 - 5  Freddy Doppenberg (Kay-Marnix Oomen)
67' doelpunt 0 - 6  Kay-Marnix Oomen (-)
68' doelpunt 1 - 6
77' doelpunt 2 - 6
79' doelpunt 2 - 7  Freddy Doppenberg (Joost Rijk)

Opstelling BAS JO17-1 (4-4-2):