BAS B1 pakt koppositie met mooi voetbal !

In de kleedkamer waarschuwde de heren trainers ons voor de felle start van Nunspeet, we moesten scherp beginnen en er vol op zitten.
De warming-up moest daarom een goede zijn, dus met onze gloednieuwe inloopshirts begonnen we aan de voorbereiding.

Vlak na de aftrap bleek de waarschuwing terecht; Nunspeet zat er fel op en kregen een paar kleine schotkansjes maar dat leverde weinig op.
Na 16 minuten spelen kon Tom Drent schieten, de keeper had hem in eerste instantie, maar in de rebound stond Jorrit op de goede plek en schoot de 1-0 binnen.
BAS leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar schijn bedriegt, uit een corner viel de bal goed voor Nunspeet en door een communicatiefout in onze verdediging, stond de 1-1 op het scorebord.

De thuisploeg liet de kop niet hangen en speelde veel naar voren.
Een lange bal van achteruit zorgde voor een catastrofale fout van een verdediger van Nunspeet; hij mistte de bal en weer was het Jorrit, die in het zicht van trainer Herman, alleen voor de keeper stond en de 2-1 kon binnenschuiven.

Vlak voor rust kreeg BAS nog een grote kans via Joost, maar die kon de keeper helaas net niet passeren.

De 1e helft speelden we erg goed met de verdedigers die altijd goed stonden en Tom Drent die prachtige passes gaf.

Vlak na rust kreeg BAS een corner die opnieuw door Jorrit werd binnengewerkt; 3-1 en de wedstrijd leek gespeeld.
Gelijk na de goal werden 2 wissels gemaakt; de goedspelende Tom Schaap moest het veld verlaten omdat hij ook nog met de A1 moest meedoen. Nadia nam zijn plek in.
Joost moest eruit voor Freddy.

Vlak na de 3-1 volgde de 4-1. Weer uit een corner die slecht werd verwerkt en die Kay hard binnenschoot.

BAS bleef mooi en goed spelen en scoorde via een mooie "rush" van Tom Drent, die een goede wedstrijd speelde, de 5-1.

Kortom een mooie wedstrijd die BAS de koppositie bezorgde, volgende week naar Hierden en hopelijk net zulk voetbal.

Zoals een artikel in het programmaboekje van BAS 1 al aangaf,
"wie na 4 wedstrijden bovenaan staat, wordt kampioen..."
Laten we het hopen !

Jorrit Doorman

Tom Drent

Kay-Marnix Oomen

BAS JO17-1 - NUNSPEET B2: 5 - 1 (2 - 1)

16' doelpunt 1 - 0  Jorrit Doorman (-)
23' doelpunt 1 - 1
28' doelpunt 2 - 1  Jorrit Doorman (-)

46' doelpunt 3 - 1  Jorrit Doorman (Arjan Timmerman)
53' doelpunt 4 - 1  Kay-Marnix Oomen (-)
79' doelpunt 5 - 1  Tom Drent (-)

Opstelling BAS JO17-1 (4-4-2):