BAS JO17-1 - DVS '33 Ermelo B2 : 1-4

BAS JO17-1 1 - 4 (1 - 3) DVS '33 Ermelo B2
17-10-2009, 11:00 uur

Wedstrijd van de missers

Er is altijd wel een wedstrijd gedurende de competitie waarbij je je afvraagt waarom niets wil lukken. Zowel als individuele speler alswel als team, inclusief de begeleiding.

Afgelopen zaterdag was het zo'n wedstrijd....

Daar we als begeleiding het gevoel hadden dat dit een van de makkelijkere wedstrijden kon worden, hebben we wat gerommeld aan de opstelling.
Normaal hoeft dat geen probleem te zijn of moet dat zelfs geen probleem zijn.

Helaas bleek gedurende de wedstrijd dat veel spelers om onverklaarbare redenen niet lekker in het vel zaten. Dit monde uit in minder goed verdedigen, minder opbouw op het middenveld en een voorhoede die de schaarse kansen lieten liggen.

Bij DVS'33 zaten de spelers beduidend beter in het vel. Met wat hulp van de scheidsrechter kwamen ze al gauw op een 0-1 voorsprong. Daar ons spel er niet op vooruit ging na deze tik, roken de DVS'rs hun kans en slaagde erin om op redelijk eenvoudige wijze de stand uit te bouwen naar 0-3.

Wederom met wat hulp van de scheidsrechter konden we de stand voor de rust op 1-3 zetten.

Met enkele wissels voor en tijdens de rust, trachtten we de zaak te keren.
Hoewel we over het algemeen kunnen stellen dat er in de 2e helft beter werd gevoetbald, werd dit uiteindelijk niet beloond. Ons betere voetbal bleek uit; betere opbouw, meer gewonnen duels, meer druk op de tegenstander tijdens hun opbouw, meer doelgericht en gedrevenheid.
DVS'33 kon als redelijk eenvoudige winnaar het veld verlaten.

Belangrijkste les voor ons moet zijn, dat we elke wedstrijd én tegenstander serieus moeten nemen. Zowel als spelers alswel als begeleiding. Daarnaast hoort het accepteren van teleurstellingen er ook bij.

Ondanks de bittere pil van afgelopen zaterdag, kunnen we stellen dat we tot nu toe prima hebben gepresteerd; over de gehele linie genomen, goed voetbal, serieus op de trainingen en de drive om te winnen.
Een missertje als afgelopen zaterdag hoort er bij en zal het team sterker maken !