BAS JO17-1 8 - 2 (2 - 0) Reaal Dronten B1
12-12-2009, 11:00 uur

Eclatante overwinning op Reaal

Er zijn meerdere betekenissen voor het woord "eclatant": opvallend; magnifiek; verbluffend; opzienbarend; luisterrijk; schitterend; in het oog vallend; voortreffelijk;.....maar ook "verbazend"

De betekenis "verbazend" is het woord wat het meest dichtbij komt bij de overwinning van vandaag.
Vermoedelijk zat de eerdere overwinning op Reaal nog vers in het geheugen bij de spelers van BAS; "we gaan door waar we gebleven waren"...

Helaas gaat het niet altijd zo makkelijk....
ook nu moest het team van BAS weer op zoek naar het juiste voetbalritme. Dit ging even duren. Met samengeknepen billen stond de begeleiding langs de kant het eerste deel van de wedstrijd te bekijken. Ze vroegen zichzelf af hoe het toch mogelijk was waarom een aantal basisvoetbal zaken niet uit de verf kwamen.

Veel onnodig balverlies, onstuimige passes; te weinig opbouw van achteruit; te grote tussenruimtes in de opbouw en verdediging en meer van dit soort zaken. Het bood de spelers van Reaal de gelegenheid om enige druk op de verdediging van BAS te zetten.
"Geen probleem" dachten de spelers van BAS; ònze kansen, dus goals, komen toch wel..!!

Met een voorsprong van 2-0 gingen we de rust in. Na een donderpreek van de trainer en een wijziging in de opstelling, ging BAS weer aan de slag.
Na een "wakkerschud momentje" direct na de start van de 2e helft, pakte BAS zichzelf op en verbaasde het publiek én de begeleiding met de serie goals; "ze kunnen het dus wel ?!"

Hoewel het gehavende Reaal toch nog twee goaltjes kon scoren, bleek BAS wederom heer en meester in deze derby...
Het is toch steeds weer verbazingwekkend dat we elke wedstrijd starten met het zoeken naar het juiste spel en de concentratie die nodig is om de wedstrijd naar onze hand te zetten. Het is net zo verbazingwekkend dat het toch elke keer weer lukt.

Ook vandaag heeft ons team laten zien dat het een team is; Marco Melenhorst is pas enkele maanden bij ons team. Vanwege het recente overlijden van de vader van Marco is de wedstrijd gestart met een indrukwekkende minuut stilte en is er met rouwbanden gespeeld. Hieruit blijkt dat we er ook in de serieuze zaken voor elkaar zijn !

Ton

Freddy Doppenberg
3x

Tom Drent

Jorrit Doorman

Christiaan Grin

BAS JO17-1 - REAAL DRONTEN B1: 8 - 2 (2 - 0)

29' doelpunt 1 - 0  Freddy Doppenberg (Kay-Marnix Oomen)
31' doelpunt 2 - 0  Tom Drent (Arjan Timmerman)

45' doelpunt 2 - 1
47' doelpunt 3 - 1  Freddy Doppenberg (Kay-Marnix Oomen)
52' doelpunt 4 - 1  Jorrit Doorman (Freddy Doppenberg)
56' doelpunt 5 - 1  Jorrit Doorman (-)
62' doelpunt 5 - 2
73' doelpunt 6 - 2  Christiaan Grin (Theo Burgers)
77' doelpunt 7 - 2  Freddy Doppenberg (Theo Burgers)
79' doelpunt 8 - 2  Tom Drent (Jorrit Doorman)

Opstelling BAS JO17-1 (4-4-2):