27-2-2010, 11:00 uur

Moeizame start maar belangrijke winst

Kampioen worden doe je tegen de wat minder goede elftallen...
Inderdaad het is een cliché, maar wel altijd van toepassing !

Helaas de afgelopen week (weer) niet kunnen trainen door de slechte gesteldheid van de trainingsvelden. De trainers hadden helaas geen alternatief. Maar hopen dat de wedstrijd tegen Unicum 'n "eitje" is...
Welnu, dat viel even tegen. Hoewel we de kwaliteiten in het veld hebben staan, kwamen deze zeker de eerste helft niet uit de verf. Waarschijnlijk door de onderschatting van het elftal van Unicum, werd er niet gevoetbald zoals we gewend zijn. Bal-aannames slecht; verliezende duels; weinig tot geen samenspel; voor eigen "gewin" gaan en ook zeker gemiste kansen.

Unicum maakte er mooi gebruik van en wist de van de C1 geleende, goed keepende Dylan te passeren. Dat was voor ons blijkbaar het moment om er weer voor te gaan. Hoewel er zeker nog niet goed werd gevoetbald, werd er wel gescoord. Zo konden we de rust in met een (schamele) 3-1 voorsprong en 2 (onnodige) gele kaarten.

Na de donderpreek van Jan en de verhelderende aanwijzingen van Chris in de kleedkamer, werd er na de rust eindelijk wat beter gevoetbald. Meer samenspel, maar met name met meer gedrevenheid. Unicum probeerde op enkele momenten door te breken, maar door het goede verdedigingswerk van de achterhoede had dit geen gevolgen. Hoewel het middenveld zwak bleef, was de voorhoede wat actiever en zette de kansen om in goals.

Al met al een wedstrijd om gauw te vergeten, maar wel om als voorbeeld te gebruiken hoe of het niet moet; qua samenspel en inzet.
Het zou jammer zijn als we door dit soort wedstrijden onze kansen om in de top te eindigen verspelen...
Nu maar hopen dat we de komende week weer volop kunnen trainen en daarmee ons goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen Nunspeet.

Ton

Jorrit Doorman

Freddy Doppenberg

Tom Drent

Kay-Marnix Oomen

BAS JO17-1 - UNICUM B2: 6 - 1 (3 - 1)

6' doelpunt 0 - 1
23' doelpunt 1 - 1  Tom Drent (-)
26' doelpunt 2 - 1  Jorrit Doorman (Freddy Doppenberg)
39' doelpunt 3 - 1  Freddy Doppenberg (Tom Schaap)

50' doelpunt 4 - 1  Freddy Doppenberg (Carlo Koë)
54' doelpunt 5 - 1  Jorrit Doorman (Christiaan Grin)
72' doelpunt 6 - 1  Kay-Marnix Oomen (-)

Opstelling BAS JO17-1 (4-4-2):