Elspeet B1 1 - 7 (0 - 2) BAS JO17-1
11-9-2010, 10:30 uur
Op de Heide Elspeet, Uddelerweg 100 Elspeet

De kop is eraf!

Voor de eerste competitie wedstrijd maakte BAS B1 de reis naar Elspeet. Via een mooie route waren de manschappen keurig geprepareerd om zo rond half elf af te trappen op het goede kunstgras-hoofdveld van de v.v. Elspeet.

Na te zijn begonnen op trainen op zaterdag 7 augustus was dit de wedstrijd waar naar toe werd geleefd. Jammer genoeg is Tom Jongen geblesseerd en kon Rudo zijn trip naar Groningen niet annuleren. Met Christiaan (super-sub) Grin op de bank begon BAS B1 de wedstrijd. Er werd fanatiek gestart. Na enig aftastend werk nam BAS B1 het heft in handen. Hier kwam al snel een mooi doelpunt uit na een schitterende opening van aanvoerder Drent op de blonde Ruttie. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout. Een goede en gewenste start.

De eerste helft was vanuit BAS B1 perspectief een goede eerste helft. Via prima samenspel werd geprobeerd het vijandelijke doel te bestoken. De Elspeter keeper had er aardig zin in en hield er een paar prima ballen uit. Op een doelpoging van Sven, na pass van rechtsbuiten (!) Art maakte hij bekwaam af. Loon na werken. Elspeet was in de eerste helft alleen gevaarlijk met een vrije bal die op de heide beland.

In de tweede helft was de start van de B1 minder. In de thee bij Elspeet zat duidelijk meer pit en enige tijd liepen wij achter de feiten aan. Snel en veelvuldig balverlies. Onrustig spel. En je roept een tegengoal over jezelf af. Elspeet rook bloed, maar kreeg te maken met BAS B1 aanvoerder Tom Drent. Met zijn spelinzicht doorzag hij een situatie. Met zijn atletische vermogen veroverde hij de bal. Met zijn gouden linker dropte hij de bal in het zijnet. Het verzet van Elspeet was hier min of meer door gebroken. Toen Sven onze vierde treffer maakte werden het voor BAS een makkelijke laatste tien minuten. Hierin maakte Bilal één, en super-sub Grin zelfs twee goals. Zo werd de eindstand 7-1 voor BAS. Is de kop eraf en wordt er uitgekeken naar de rest van de competitie.

Sven Geling

Christiaan Grin

Tom Drent

Bilal El-Achak

Rutger Oomen

ELSPEET B1 - BAS JO17-1: 1 - 7 (0 - 2)

7' doelpunt 0 - 1  Rutger Oomen (Tom Drent)
33' doelpunt 0 - 2  Sven Geling (Art Drent)

52' doelpunt 1 - 2
54' doelpunt 1 - 3  Tom Drent (-)
70' doelpunt 1 - 4  Sven Geling (Jordy Knippenborg)
73' doelpunt 1 - 5  Bilal El-Achak (Rick Kampen)
79' doelpunt 1 - 6  Christiaan Grin (Bilal El-Achak)
84' doelpunt 1 - 7  Christiaan Grin (Tom Drent)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):