BAS JO17-1 - ASV Dronten B2 : 7-0

BAS JO17-1 7 - 0 (2 - 0) ASV Dronten B2
18-9-2010, 10:30 uur

Nieuwe zevenklapper voor B1.

BAS B1 krijgt een pattentje op zeven doelpunten per wedstrijd. Na eerst bij KHC en Elspeet zeven keer gescoord te hebben, vielen er dit keer in de thuiswedstrijd tegen asv Dronten weer zeven treffers te noteren. Daarnaast is er een duidelijke stijgende lijn in het spel van de B1 te zien.

Nog steeds moet de B1 het doen zonder de geblesseerde Tom Jongen. Enige indicatie wanneer hij weer fit is, is er niet. Alle andere selectiespelers waren fit en present. Naast Marco, Jan en Stefan namen Rudo, Jeroen en Sjoerd plaats op de bank. Christiaan Grin begon in de basis, startte vanaf de linkerflank en eiste een hoofdrol op. Man of the match was echter onze voortreffelijk spelende rechtervleugel verdediger Rick Kampen.

BAS B1 nam van begin af aan het initiatief in de wedstrijd. Veelvuldig werd er gecombineerd en gaten in de Dronter defensie gezocht. Gezocht, en niet gevonden. De jongens uit Dronten hielden BAS goed van het doel af. Met veel inzet en strijd compenseerden zij het verschil in kwaliteit. De eerste mogelijkheden waren ook voor de groen-wit gestreepten. Schoten voorlangs en één op de paal hield een brilstand op het virtuele scorebord.

Gaandeweg de eerste helft deed BAS steeds meer met het veelvuldige balbezit. Men kwam meer op de helft van de tegenpartij te spelen. De eerst onzichtbare spitsen kwamen meer en meer in het spel voor. Na een half uur spelen was het een vrije trap van Christiaan welke te machtig bleek voor de Dronter keeper. Er werd nog "honderd" geroepen in de muur. Christiaan volgde dit advies enkele minuten later op, van ongeveer dezelfde positie, nam hij weer het doel onder vuur. Weer ging de keeper niet vrijuit en een twee-nul ruststand werd bereikt.

Het eerste kwartier van de tweede helft werd furieus geopend door de rood-hemden. Via drie treffers werd de wedstrijd beslist. Een vrije trap van Christiaan werd in het doel gelopen door, de goed spelende, laatste man Jelle. Alsof het nog niet genoeg was, was er eerst een mooie stift (+ juichen) van Sven en niet veel later een stift van onze aanvoerder Tom.

In de laatste tien minuten werd de eindstand van 7-0 bereikt door doelpunten van weer Sven en weer Jelle. Na de 5-0 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. asv Dronten deed maar wat, BAS had met meer precisie de dubbele cijfers kunnen halen.

Deze week weer twee keer trainen. Volgende week zaterdag wacht DOS Kampen, ook zij hebben de eerste twee wedstrijden in winst omgezet.

Sven Geling

Jelle Oosterkamp

Christiaan Grin

Tom Drent

BAS JO17-1 - ASV DRONTEN B2: 7 - 0 (2 - 0)

30' doelpunt 1 - 0  Christiaan Grin (-)
35' doelpunt 2 - 0  Christiaan Grin (-)

46' doelpunt 3 - 0  Jelle Oosterkamp (Christiaan Grin)
49' doelpunt 4 - 0  Sven Geling (-)
53' doelpunt 5 - 0  Tom Drent (-)
74' doelpunt 6 - 0  Sven Geling (-)
81' doelpunt 7 - 0  Jelle Oosterkamp (Tom Drent)

Speler van de wedstrijd: Rick Kampen

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):