DOS Kampen B2 2 - 11 (2 - 5) BAS JO17-1
25-9-2010, 10:30 uur
De Maten, De Maten 2 Kampen

Goed spelend BAS wint ruim.

Beide teams hadden de eerste twee wedstrijden van de competitie gewonnen. Men keek dan ook met enige spanning uit naar dit duel.

BAS ging met 14 spelers naar Kampen afreizen. Sjoerd verdedigde het doel van de B2. Tom Jongen speelde niet, maar was wel mee. Remco en Jeroen begonnen op de bank naast rijder Gert-Jan. De enige wijziging in de opstelling was dat Rudo dit maal in de basis mocht beginnen ten koste van Remco.

Op veld 5 ergens achterin een hoekje mochten we de wedstrijd spelen. We waren al blij dat we een eigen kleedkamer hadden en het veld om in te lopen. De warming-up was een aardige en de wedstrijd kon beginnen. Gelijk fel en fanatiek werd de strijd aangegaan met de Kampenaren. Al snel volgde een vrije trap op een mooie positie buiten het zestienmetergebied gebied. Een mooi positie voor een linksbenige speler. Tom Drent zette zichzelf achter de bal. Via een aardige krul was deze bal de keeper te machtig. Niet veel later bedacht Tom zich geen moment en schoot de bal wonderschoon en ziedend hard, via de onderkant van de lat, achter de Kamper goalie. Een mooie start van de wedstrijd. DOS Kampen rechtte echter de rug en via twee uitvallen stond de wedstrijd weer in evenwicht.

BAS, dat eigenlijk de hele wedstrijd de regie in handen had, wist dat het nu anders moest en schakelde bij. De bal ging rond in de ploeg en de gaten in de defensie werden gevonden. Een bal op de lat en Sven verzuimde de ploeg op voorsprong te zetten. Ook Jordy had pech in de afronding. Art denderde op de linkerkant menigmaal mee naar voren. Had een paar voorzetten, maar de bestemming werd no g niet bereikt. Uiteindelijk kwam er toch een voorsprong voor BAS. Een lepe bal achter de verdediging van Christiaan werd met het hoofd afgerond door Sven. Dit kostte Sven wel een botsing met de keeper en een halve hoektand minder. DOS Kampen was het nu even kwijt en al snel ontweek Christiaan aan de aandacht en ronde keurig geplaatst af. Voor rust kwam eigenlijk al de genadeslag. Bilal werd op rechts weggestuurd, kwam het strafschopgebied binnen en verraste iedereen met een schot in de korte hoek.

Op het prachtige veld 5, waar we inmiddels 31 bezoekers hadden gekregen, brachten we de rust door. Na een kort en duidelijk praatje kwam Jeroen in het veld. Bilal, die toch enigszins flets speelde, werd gewisseld.

Daar waar de eerste helft werd geëindigd, ging de tweede helft verder. Veel aanvallen van BAS. En ook de tegenaanvallen van DOS snel geneutraliseerd. De verdediging stond na de twee tegentreffers als een huis! De aanval bracht meer beweging en de bal op het middenveld ging sneller rond. Het tweede bedrijf kon ook Rickie-Rick meer en meer over rechts mee naar voren. De tweede helft was in verhouding met de eerste twee competitieduels veel beter. De uitvoering bleef eigenlijk de volle veertig minuten meer dan voldoende. Dit drukte zich ook uit in de score. Er werd nog zes keer gescoord. Dit maakte de eindstand 11-2 in ons voordeel. Een prachtig resultaat waar we goed voor gevoetbald hebben.

Zaterdag de thuiswedstrijd tegen DSV'61 B1. Een nieuwe wedstrijd. DSV'61 is de nummer drie van de competitie.

Christiaan Grin
4x

Tom Drent
4x

Sven Geling

Bilal El-Achak

DOS KAMPEN B2 - BAS JO17-1: 2 - 11 (2 - 5)

3' doelpunt 0 - 1  Tom Drent (-)
5' doelpunt 0 - 2  Tom Drent (-)
8' doelpunt 1 - 2
11' doelpunt 2 - 2
26' doelpunt 2 - 3  Sven Geling (Christiaan Grin)
29' doelpunt 2 - 4  Christiaan Grin (-)
36' doelpunt 2 - 5  Bilal El-Achak (-)

46' doelpunt 2 - 6  Tom Drent (-)
51' doelpunt 2 - 7  Christiaan Grin (Sven Geling)
57' doelpunt 2 - 8  Sven Geling (-)
63' doelpunt 2 - 9  Tom Drent (-)
70' doelpunt 2 - 10  Christiaan Grin (Tom Drent)
76' doelpunt 2 - 11  Christiaan Grin (Bilal El-Achak)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):