BAS JO17-1 - DSV '61 B1 : 7-0

BAS JO17-1 7 - 0 (5 - 0) DSV '61 B1
2-10-2010, 10:30 uur

BAS B1 verslaat DSV'61 B1.

Ook in de vierde competitiewedstrijd liet BAS B1 zien dat het een klasse beter was dan de tegenstander van vandaag; DSV'61 B1 uit Doornspijk. In een goede eerste helft, met uitstekende doelpunten, werd het verschil gemaakt middels een 5-0 ruststand. De score werd de tweede helft uitgebreid naar 7-0. Een score waar niets op af te dingen viel.

De BAS B1 opstelling was in vergelijking met vorige week op twee posities gewijzigd. Rudo Timmerman mocht vanaf de rechtsachter positie beginnen. De man in vorm, Rick Kampen, kreeg de opdracht om de tegenstander vanaf de rechtsbuiten positie onder vuur te nemen. Rick, normaliter verdediger pur sang met zijn gevreesde karatetrappen, greep deze positie met beide handen aan. Nog maar net begonnen was Rick over de rechterkant al enkele malen zijn tegenstander te snel af. Zo ook nu weer. Het gevolg een prachtige hoge voorzet vanaf de cornervlag die door Christiaan, goed voor de man komend, tegen de winkelhaak aan werd geknikt. BAS begon voortvarend en DSV'61 was overdonderd. Vele aanvallen volgden. Het publiek kreeg de eerste helft waar voor haar geld. Niet veel later een combinatie door het midden die via Rutger bij Tom belandt. Tom maakt slim gebruik van de kleine keeper van DSV'61 en de bal verdwijnt hoog in het doel.

Het moment van de wedstrijd kwam echter in de 17e minuut van de wedstrijd. De plaaggeest van de DSV'61 verdediging, Christiaan, ontsnapte over de linkerkant. Zijn voorzet werd bij de eerste paal gemist door Sven, maar bij de tweede paal op waarde geschat door Rick! (prima bezetting in het 16-meter gebied, klasse) Rick kwam niet tot scoren in de D1. Niet tot scoren in de C1. Maar wel tot scoren in de B1. Dit tot grote vreugde.

BAS bleef het vijandelijke doel bestoken met aanvallen. Art ging over links weer mooi mee. Remco en Jelle hadden de zaakjes onder controle. Rudo op rechts speelde geconcentreerd en liet geen steek vallen. Jordy op het middenveld krijgt de smaak steeds meer te pakken. Voorin kwam Christiaan nogmaals tot scoren en ook Rutger pikte zijn goal mee op aangeven van Sven. 5-0, een prima ruststand.

In de rust werd Art gewisseld voor, de met een pijnlijke rug geplaagde, Jeroen. Jeroen ging gelijk goed van start de tweede helft en ging mee naar voren. De aanvallen volgden elkaar weer snel op, maar DSV'61 wilde zich niet zomaar naar een grote nederlaag spelen. Men gaf alles en was taai. Kansen waren er met name voor Sven (net als vorige week). Een fraaie voorzet van Christiaan kon helaas niet door Sven afgemaakt worden. Hij kopte op de lat. Naast Sven had ook maatje Rutger niet de wedstrijd van zijn leven. (Jut en Jul naar de bios geweest op vrijdagavond?) Rutger werd dan ook niet veel later terecht gewisseld voor Art. Hierdoor kwam Christiaan op het middenveld te spelen. Ook enfant terrible alias knuffelmarokkaan Bilal mocht het veld betreden. Aanvoerder Tom Drent ging eraf. Bilal deed gelijk van zich spreken en maakte de zevende treffer.

Of de wissels, of was het, het zevende doelpunt, BAS raakte de kluts min of meer kwijt. Er was nog een kwartier te spelen. DSV'61 kwam op. Dylan redde ons fraai van een tegentreffer. We maakten het onszelf moeilijk. Deden dingen die we achteraf beter niet hadden kunnen doen. Ontevredenheid alom.

Conclusie: Een uur goed gevoetbald. Stof tot nadenken: De laatste twintig minuten. De aankomende week in ieder geval weer lekker buffelen op de training. Onze trainingsopkomst is prima. Dinsdag beginnen we om 18:15 uur.

Christiaan Grin

Tom Drent

Rick Kampen

Rutger Oomen

Bilal El-Achak

BAS JO17-1 - DSV '61 B1: 7 - 0 (5 - 0)

2' doelpunt 1 - 0  Christiaan Grin (Rick Kampen)
11' doelpunt 2 - 0  Tom Drent (Rutger Oomen)
17' doelpunt 3 - 0  Rick Kampen (Christiaan Grin)
33' doelpunt 4 - 0  Christiaan Grin (-)
38' doelpunt 5 - 0  Rutger Oomen (Sven Geling)

55' doelpunt 6 - 0  Christiaan Grin (Rudo Timmerman)
62' doelpunt 7 - 0  Bilal El-Achak (Jordy Knippenborg)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):