9-10-2010, 10:30 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

BAS B1 ook langs Swift'64 B1.

Voor de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen maakte BAS B1 de reis naar Swifterbant om daar aan te treden tegen de B1 van Swift'64. BAS maakte de reis op oorlogssterkte. De selectie was 15 man sterk en ook het meegereisde publiek was erg sterk en deed zich gelden.

Tom Jongen had sinds tijden weer meegetraind. Dat ging goed en zo kon hij plaats nemen op de bank. De B2 had geen wedstrijd en zo verdedigde Sjoerd ons doel vandaag. Dylan zat met Tom, Art en Billal op de bank, een luxe.

De wedstrijd was nog maar net op gang of het was eigenlijk al gespeeld. Al vrij snel werd duidelijk dat Swift'64 niet over de klasse beschikte om het BAS B1 vandaag lastig te maken. Nadat Tom Drent in de tweede minuut de bal al droog achter de keeper schoot was de wedstrijd min of meer al gespeeld. B1 had wel moeite verder in het spel te komen. De veldbezetting was nog niet optimaal en op momenten ontbrak er rust aan de bal. Het zanderige veld hielp ook niet mee, maar toen alles eenmaal hersteld was bleek BAS meerdere klasses beter. Rick, die weer verdienstelijk speelde als rechtsbuiten, werd weggestuurd op rechts. Zijn voorzet bereikte Sven bij de eerste paal, doelpunt dus.

Hierna ging het teamspel even helemaal los. Veel passjes, combinaties en beweging leidde er toe dat er in een tiental minuten vier maal werd gescoord. Jelle deed dit uit een corner van Christiaan. Rick kreeg hem voor zijn gouden linker. Sven mocht vanaf de doellijn de bal erin lopen en ook Tom Drent schoot hem er nog maar eens in.

Met enkele wissels in de rust werd er voor de tweede helft gestreefd om dubbele cijfers te behalen. Art ging op linksvoor spelen en liet Sven al vrij snel een doelpunt scoren. Art had hierna in de wedstrijd ook nog enkele mogelijkheden, maar het scoren wilde vandaag helaas niet lukken. Niet veel later scoorde Remco met een omhaal (!!) de achtste treffer. Uiteindelijk werden de dubbele cijfers nog gehaald. Christiaan benutte een strafschop, na een overtreding op hem zelf, en net voor het einde scoorde hij weer met een kopbal na een mooie voorzet van Tom.

Al met al weer een overwinning die staat. De hele wedstrijd het initiatief gehad met veel balbezit. Slordigheidjes waren nog wel debet aan twee tegentreffers. Slordig waren ook de momenten dat we het individu hoger plaatsten dan het team. Nu we weer compleet zijn wordt de concurrentie hevig. Een voor allen, allen voor de B1.

Sven Geling

Tom Drent

Christiaan Grin

Jelle Oosterkamp

Remco de Boer

Rick Kampen

SWIFT '64 B1 - BAS JO17-1: 2 - 10 (1 - 6)

2' doelpunt 0 - 1  Tom Drent (Jordy Knippenborg)
13' doelpunt 0 - 2  Sven Geling (Rick Kampen)
21' doelpunt 0 - 3  Jelle Oosterkamp (Christiaan Grin)
23' doelpunt 0 - 4  Rick Kampen (-)
27' doelpunt 0 - 5  Sven Geling (Rutger Oomen)
31' doelpunt 0 - 6  Tom Drent (Jordy Knippenborg)
39' doelpunt 1 - 6

49' doelpunt 1 - 7  Sven Geling (Art Drent)
51' doelpunt 1 - 8  Remco de Boer (Rutger Oomen)
70' doelpunt 2 - 8
77' doelpunt 2 - 9  Christiaan Grin (-)
79' doelpunt 2 - 10  Christiaan Grin (Tom Drent)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):