ASV Dronten B2 2 - 6 (1 - 0) BAS JO17-1
5-3-2011, 14:30 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS B1 maakt het spannend in Dronten.

In de burenstrijd met de makkers van asv Dronten B2 bleef het lang spannend, maar het was uiteindelijk de klasse die de beste ploeg deed bovendrijven. BAS B1 trok met 6-2 aan het langste eind. Na 80 minuten voetbal logen de cijfers niet en konden de parels van de polder opgetogen terug naar Biddinghuizen.

Zonder geblesseerden Jeroen en Jelle, maar met aanwinst David van Dijk, en Tom Jongen terug uit Rome, werd de strijd aangegaan met de Drontenaren. Heel Dronten op zijn kop, want het sterrenensemble uit Biddinghuizen bracht een bezoek. Uiteraard op het hoofdveld, jammer dat de muziek ontbrak, maar verder was alles in het werk gesteld.

Onder de indruk van dit alles begon BAS de wedstrijd uiterst zwak. Hier tegenover stond een fanatiek spelend asv Dronten wat na een zestal minuten verdiend de voorsprong pakte. Niet veel later een volgende teleurstelling voor de roodhemden. Rudo verzwikte tot tweemaal toe zijn enkel en zijn wedstrijd was gespeeld. David betrad het veld en verder veranderde er weinig.

BAS kon maar niet in de wedstrijd komen en asv Dronten bleef gas geven. Tom Drent had de gelijkmaker op de schoen, maar de keeper pareerde. Aan de andere kant van het veld ontsnapten we aan een grotere achterstand via een bal op de lat. Daarnaast was Dylan ook nog eens de meerdere in een één tegen één duel. Met kunst en vliegwerk aan beide zijden bleef het bij 1-0 en werden de kleedkamer opgezocht.

Geen wissels in de rust, maar wel het een en ander rechtgezet. Het zou toch niet gebeuren. BAS had de aftrap voor de tweede helft en gelijk werd de toon gezet. Het spel werd opportunistisch ingezet. Christiaan kreeg een vrije doorgang, maar werd vakkundig naar de grond gewerkt. De vrije trap van Tom werd ternauwernood uit het doel geranseld. De toon was gezet en asv Dronten had de borst al goed nat.

De gelijkmaker ontstond nadat Christiaan vanaf rechts een voorzet afdrukte. Bilal bracht de bal terug en Sven promoveerde dit alles in de gelijkmaker. Volgens hemzelf via een stiftbal. Niemand die er om maalde, want we zaten eindelijk in de versnelling! In de versnelling op weg naar de overwinning. Een snelle combinatie door het midden tussen Christiaan en Rutger werd door laatstgenoemde in de bovenhoek 'gejengd'! De voorsprong was daar.

Het verzet was gebroken en BAS had de wedstrijd naar de hand weten te zetten. Aanvoerder Tom speelde dienstbaar vanuit de laatste linie en samen met Sven waren zij zichtbaar, maar onzichtbaar voor de meesten, de mannen van de wedstrijd door zich in dienst van het team te plaatsen. Christiaan kwam voor deze uitverkiezing dicht in de buurt door in het laatste kwartier driemaal doel te treffen. Waarbij de laatste treffer van grote schoonheid was. Vanaf een meter of achttien knalde hij de bal diagonaal in de bovenhoek achter de verbouwereerde keeper.

BAS overwon in deze wedstrijd. Het collectief bleek goud waard, maar er mag ook een kritische kanttekening geplaatst worden dat het spelniveau, over de hele wedstrijd gezien, niet bijzonder hoog lag. Desalniettemin een lekkere overwinning!

Christiaan Grin

Rutger Oomen

Sven Geling

ASV DRONTEN B2 - BAS JO17-1: 2 - 6 (1 - 0)

6' doelpunt 1 - 0

49' doelpunt 1 - 1  Sven Geling (Bilal El-Achak)
53' doelpunt 1 - 2  Rutger Oomen (Christiaan Grin)
62' doelpunt 1 - 3  Rutger Oomen (-)
68' doelpunt 1 - 4  Christiaan Grin (Tom Jongen)
70' doelpunt 1 - 5  Christiaan Grin (David van Dijk)
75' doelpunt 2 - 5
79' doelpunt 2 - 6  Christiaan Grin (Jordy Knippenborg)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):