Go Ahead K. B2 0 - 9 (0 - 4) BAS JO17-1
3-3-2011, 19:00 uur
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

BAS enkele maatjes te groot voor Go Ahead K.

We zijn ondertussen in de maand Maart aanbeland en we mochten voor het eerst sinds tijden aantreden voor een competitieduel. De tegenstander was het op de onderste plaats bivakerende Go Ahead Kampen B2. Het verschil was uiteindelijk enkele maten met een uitdrukking in de score van negen doelpunten verschil.

Vanaf het eerste fluitsignaal bestookte BAS het doel van de Kowetters. “Het is dat er een keeper stond, anders was het met rust al dubbele cijfers geweest.” Was een gehoorde kreet van een supporter van Go Ahead K. op de weg terug naar de kleedkamers voor de thee. De keeper pakte inderdaad menig bal en de tussenstand in de rust was ‘slechts’ 0-4.

Na tien minuten spelen hadden Rutger en Sven ons al op een veilige 2-0 voorsprong gebracht. Beiden op ongeveer identieke wijze. Goed doorzetten en over de keeper lobben. Prima goals en toen na een klein half uur spelen Tom Drent een voorzet van Christiaan het doel in gleed was het pleit al wel beslecht. Jordy had nog een mooi slotakkoord net voor de rust door Sven vrij voor de keeper te zetten. Laatstgenoemde had hier geen moeite mee en zo bereikten we de 0-4 ruststand.

Na rust bleef het spel aardig om te zien. Ondanks alle goede bedoelingen bleek het niet mogelijk om de toeschouwers langs de lijn warm te voetballen. Syberisch koud en toen Christiaan hoog boven iedereen uit toornde bij een corner wist hij niet hoe snel die weer naar beneden moest komen. Het was wel de vijfde treffer waard. Niet veel later werd Christiaan in de zestien gestuit en verzilverde Sven de penalty door de bal hard in de kruising te plaatsen. Jordy knikte een paar minuten later een bal bij de tweede paal binnen, maar het hoogtepunt van de tweede helft was echter het doelpunt van David. Vanaf rechts naar binnen dribbelend besloot hij tot een schot. Een schot, een pegel was het! Blijvende schade aan de onderkant van de deklat en een juweel van een doelpunt. Zo ziedend hard zie je ze maar zelden, gelukkig waren wij er bij.

Aanvoerder Drent bracht vijf minuten voor het einde de eindstand op het bord. Dubbele cijfers werden niet gehaald, maar dat zou ook ongepast zijn geweest. Go Ahead K. bleek namelijk een sportieve ploeg welke er het beste van heeft gemaakt. Het klassenverschil was simpelweg gewoon te groot.

Zaterdag wacht de wedstrijd bij asv Dronten. Aanvang: 14.30 uur. Lekker uitslapen dus!

Sven Geling

Tom Drent

Jordy Knippenborg

David van Dijk

Rutger Oomen

Christiaan Grin

GO AHEAD K. B2 - BAS JO17-1: 0 - 9 (0 - 4)

6' doelpunt 0 - 1  Rutger Oomen (-)
11' doelpunt 0 - 2  Sven Geling (-)
27' doelpunt 0 - 3  Tom Drent (Christiaan Grin)
36' doelpunt 0 - 4  Sven Geling (Jordy Knippenborg)

47' doelpunt 0 - 5  Christiaan Grin (Tom Drent)
52' doelpunt 0 - 6  Sven Geling (-)
56' doelpunt 0 - 7  Jordy Knippenborg (-)
63' doelpunt 0 - 8  David van Dijk (-)
75' doelpunt 0 - 9  Tom Drent (-)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):