BAS JO17-1 - Swift '64 B1 : 8-2

BAS JO17-1 8 - 2 (3 - 0) Swift '64 B1
21-3-2011, 19:00 uur

El-Achak schiet Swift'64 B1 aan puin.

Na een mooie zonnige dag mochten de mannen van de B1 op maandagavond aantreden tegen streekgenoot Swift'64 B1. Bilal El-Achak bleek op schot en trof maar liefst vier keer doel en had daarmee een groot aandeel in 8-2 overwinning.

In de eerste helft kreeg de uitslag al gestalte door met 3-0 te gaan rusten. Bilal en Sven tekenden hier al voor de helft van hun productie deze avond. BAS speelde gemakkelijk en leek zich zonder inspanning de drie punten te willen bijschrijven. De achterhoede speelde wel eens met vuur, maar alles liep wonder boven wonder goed af. Het positiespel spelen lukte maar mondjesmaat en toen het eenmaal goed ging floot de scheids af voor de rust. Ja, de jongens bewaarden het beste voor het laatst in de eerste helft. Aan de mooie aanval kon Sven jammerlijk niet het gepaste eind geven door de bal in het doel te plaatsen. Bilal had minder moeite om de bal tegen de touwen te schieten. Twee keer stond hij op de juiste plaats. Sven zijn doelpunt in de eerste helft kwam na een splijtende pass van achteruit. Jordy zette Sven vrij voor de keeper, doelpunt.

Het hoogtepunt van de wedstrijd moest nog komen. Nadat Bilal weer op de goede plek stond in de zestien mocht Swift'64 weer de aftrap nemen. Gelijk werd de aanval gezocht en de nummer negen bedacht zich op ca. 25 meter van het doel niet en schoot de bal onhoudbaar over Dylan heen. Wereldgoal! Dat hierna Swift'64 bij een vrije trap nog even de bal vrij in het doel mocht koppen maakte het nog even spannend. Gelukkig herstelde de herstelde Jelle de verhoudingen op het veld door onze vijfde treffer binnen te knikken. Jelle kon sowieso terugkijken op een geslaagde wedstrijd na zijn blessure. He's back! Sven maakte even later nog de meest onwaarschijnlijke goal. De bal iets achter hem, maar over hem en de keeper heen met een hoge boog en pof in het doel.

De wedstrijd was onder controle en Swift'64 kwam er steeds minder uit. In balbezit liet BAS wel steken vallen. Aanname, passing. Belangrijke onderdelen van het spel waar we onvoldoende in scoorden. Hierdoor werd het combineren ook nog eens moeilijk. Rutger scoorde de zevende goal. Hierna geblesseerd uit de wedstrijd. De bal ging te ver van de voet, maar hij was toch eerder dan de keeper. Een botsing het resultaat. Jorrit kwam voor hem in het veld en die was even later net te laat bij de tweede paal om zijn doelpuntje mee te pikken. Bilal deed dit nog wel. Met de kop ook nog eens. Binnenkant paal, hangen! Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen KHC B1. De aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur. De thuiswedstrijd werd met 5-0 gewonnen. "Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst."

Bilal El-Achak
4x

Sven Geling

Rutger Oomen

Jelle Oosterkamp

BAS JO17-1 - SWIFT '64 B1: 8 - 2 (3 - 0)

10' doelpunt 1 - 0  Bilal El-Achak (Art Drent)
25' doelpunt 2 - 0  Bilal El-Achak (Rutger Oomen)
29' doelpunt 3 - 0  Sven Geling (Jordy Knippenborg)

46' doelpunt 4 - 0  Bilal El-Achak (Tom Jongen)
47' doelpunt 4 - 1
51' doelpunt 4 - 2
54' doelpunt 5 - 2  Jelle Oosterkamp (Tom Drent)
62' doelpunt 6 - 2  Sven Geling (Tom Drent)
66' doelpunt 7 - 2  Rutger Oomen (-)
80' doelpunt 8 - 2  Bilal El-Achak (Christiaan Grin)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):