KHC B1 1 - 4 (0 - 4) BAS JO17-1
26-3-2011, 14:30 uur
De Venen, Veneweg 1 Kampen

B1 is KHC B1 weer de baas.

BAS B1 heeft in het uitduel met KHC uit Kampen drie punten overgehouden. Het was het derde treffen tussen beide ploegen dit seizoen. In een zeer goede eerste helft werd het verschil gemaakt waarna het de tweede helft niet meer in gevaar kwam. Doordat nummer twee op de ranglijst Nunspeet weer verloor staat BAS B1 nu zeven punten voor op de nummer twee.

De B1 begon fantastisch aan de wedstrijd en hield dit de hele eerste helft vol. Het positiespel was als vanouds en telkens werd er de vrije man gevonden. KHC kon zich niet verweren en BAS legde aanval na aanval op de mat. Een schot uit de tweede lijn kon nog net worden gekeerd door de Kamper doelman, maar uit de corner van Christiaan moest hij zich gewonnen geven op de inzet van dichtbij van Jelle.

Achterin had het centrale duo Rudo en Jelle de twee spitsen van KHC onder controle. Geassisteerd door Art en Rick naast hen neutraliseerden zij elke aanval van KHC. Na een balverovering werd Tom Drent vrijgespeeld. Met een rush over de linkerzijde van het veld legt hij de bal op het hoofd van Christiaan en staat het 2-0 voor BAS. Zo ongeveer uit de eerste de beste aanval hierna lanceert Rutger Christiaan. De bal lijkt te scherp gegeven, maar Christiaan gelooft erin en is eerder bij de keeper. Met de punt van de schoen treft hij doel. Het spel van de roodhemden blijft een lust voor het oog en de supporters op de tribune vermaken zich goed. Enkele goede mogelijkheden worden gemist. Toch scoort BAS nog een vierde treffer voor rust. Sven loopt zich mooi vrij en krijgt de bal mee. Voor de keeper schuift hij de bal in de benedenhoek. Een prima eerste helft wordt hiermee afgesloten.

In de tweede helft laat KHC zien zich niet zomaar naar de slachtbank te willen leiden. Aan de andere kant is er bij BAS sprake van energiebesparing en wordt het niveau van de eerste helft bij lange niet gehaald. KHC scoort al snel terug nadat 'los' echt los betekende bij Dylan. In het vervolg van de tweede helft krijgt KHC wel wat mogelijkheden, maar tot scoren komt het niet. Aan de andere kant van het veld ontstaan er ook voor BAS mogelijkheden en grote kansen. Het vizier staat niet meer op scherp. Sven haalt nog een keer uit, een verdediger red op de lijn. Een voorzet van Christiaan en later van Rutger vind geen bestemming voor het doel. Tom Drent test nog eens het vangnet. En net voor het einde komt Rutger er nog eens mooi door over links, maar schiet met de punt voorlangs. De eindstand van 1-4 komt hiermee op het wedstrijdformulier.

De volgende wedstrijd van de B1 staat zaterdag 2 april in 's Heerenbroek gepland. Aanvang is 12:00 uur. Daarnaast staat er ook het restant van de wedstrijd DOSK - Nunspeet op het programma. Er is nog 25 minuten te spelen en DOSK leidt met 1-0.

KHC B1 - BAS JO17-1: 1 - 4 (0 - 4)

5' doelpunt 0 - 1  Jelle Oosterkamp (Christiaan Grin)
13' doelpunt 0 - 2  Christiaan Grin (Tom Drent)
18' doelpunt 0 - 3  Christiaan Grin (Rutger Oomen)
33' doelpunt 0 - 4  Sven Geling (Tom Drent)