BAS JO17-1 - Nunspeet B2 : 3-1

BAS JO17-1 3 - 1 (1 - 1) Nunspeet B2
9-4-2011, 10:30 uur

BAS B1 op koers richting kampioenschap.

BAS B1 doet goede zaken. Nunspeet B2 werd aan de zegekar gebonden. Het team is nu twee overwinningen verwijderd van het kampioenschap. Getuige het spel in de wedstrijd tegen Nunspeet eerder een formaliteit dan een wonder.

B1 moest het vandaag doen zonder Bilal El-Achak. Hij was geblesseerd. Topscorer Christiaan verhuisde zo naar de rechterkant van het veld. Art vulde de linksvoor positie in. Deze voorhoede had al snel resultaat. Tom Drent had namelijk een strakke wreeftrap in huis. Dit dwars door de verdediging van Nunspeet heen. Christiaan was sneller bij de bal dan de keeper en had hierdoor een vrij goal voor zich.

BAS dicteerde meteen van begin af aan. Het had de bal en zocht telkens de aanval. Op het middenveld werd telkens de vrije man gevonden. B1 speelde een technisch verzorgd spelletje. Het liet de bal met gemak rondgaan. Het was dan ook een tegenvaller dat een terugspeelbal van Tom Drent onder de voet van Dylan doorschoot in eigen doel. Zo kreeg Nunspeet de gelijkmaker in de schoot geworpen en kon BAS opnieuw beginnen. Het bleef dan ook maar de aanval zoeken. Sven kreeg twee schot mogelijkheden, maar was wat onrustig. Tom Drent schoot een vrije trap over. Het gevaar van Nunspeet werd vroegtijdig geneutraliseerd of anders maakten ze zichzelf onschadelijk. De grootste kans de eerste helft was voor Rutger. Christiaan ging op rechts weer eens zijn man voorbij en gaf een perfecte voorzet bij de tweede paal. Rutger had de bal voor het inkoppen, maar helaas, de bal ging naast. Zo werd de rust met 1-1 bereikt.

Er werden geen wisselingen gepleegd in de rust. Het vertrouwen was daar. Al snel betaalde het zich uit. Rick onderschepte de bal op de helft van Nunspeet. Sven reageerde alert, omspeelde de keeper en schoof de bal het lege doel in. Het collectief bleef recht overeind staan. Het kreeg wel enkele moeilijkheden te doorstaan. Kordaat ingrijpen, maar ook het ruim overschieten door een speler van Nunspeet zorgde ervoor dat de stand bleef zoals ie was. BAS bleef nog wel aanvallen. Een mooie aanval over rechts werd door Christiaan vanaf links op de paal geschoten. Jordy was inmiddels het veld ingekomen namelijk. Hierdoor schoof Tom Jongen een positie door en ging Christiaan naar links.

Het was Sven die de wedstrijd in het slot gooide. Hij nam de bal ineens op de pantoffel van net buiten de zestien. Strak in het zijnet en het stond 3-1. Na dit doelpunt ging BAS minder voetballen, Nunspeet had de irritatie er goed in zitten en het laatste kwartier kende weinig hoogtepunten. Een hoogtepunt kwam er nog wel, een uitgespeelde aanval werd door Jordy in het lege doel getikt, jammer dat het grensie van Nunspeet al eerder vlagde voor buitenspel. Of het nu 4 of 5-1 was geworden, het maakte niet uit.

We waren blij dat Rutger en Tom Jongen de aanslagen van de keeper van Nunspeet wonder boven wonder overleefden. Als iemand dit op video heeft graag opsturen. Dit is wel goed voor enkele seizoenen schorsing namelijk. De keeper blijkt ook nog eens een recidivist, in de uitwedstrijd koste een dergelijke charge Tom Drent weken voetbalplezier. Het lukte de begeleiding mondjesmaat de gemoederen onder controle te houden. Dieptepunt hier was het betreden van het veld en het vast pakken van de bal door een wisselspeler van Nunspeet. Heel apart allemaal.

Wat niet apart was dat BAS B1 deze wedstrijd winnend afsloot. Het team is niet alleen voetballend erg sterk, maar ook steady in de kop. Het is klasse.

Volgende week speelt men in en tegen Zeewolde. Deze ploeg is na de winterstop bij ons in de competitie gekomen. Zij spelen buiten mededingen mee. Hierdoor krijgt de B1 kans om zich goed voor te bereiden op het paasweekend. Beide Kamper ploegen komen op bezoek. Twee keer winnen is kampioen.

Sven Geling

Christiaan Grin

BAS JO17-1 - NUNSPEET B2: 3 - 1 (1 - 1)

6' doelpunt 1 - 0  Christiaan Grin (Tom Drent)
12' doelpunt 1 - 1

47' doelpunt 2 - 1  Sven Geling (Rick Kampen)
60' doelpunt 3 - 1  Sven Geling (-)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):