BAS JO17-1 - Go Ahead K. B2 : 11-1

BAS JO17-1 11 - 1 (4 - 1) Go Ahead K. B2
23-4-2011, 11:30 uur

BAS B1 op gemak kampioen.

BAS B1 heeft het kampioenschap binnengesleept. Ondanks een vroege achterstand werd de wedstrijd met speels gemak gewonnen. De eindstand werd uiteindelijk 11-1. BAS bleek, zoals wel vaker deze competitie, vele malen te sterk voor de tegenstander.

De bank was erg sterk vandaag. We waren compleet en klaar voor een beloning in de vorm van het kampioenschap. Dat dit in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead K. behaald kon worden, stond bij voorbaat wel vast. Zij waren immers de rode lantaarndrager en de uitwedstrijd wisten we met 9-0 te winnen.

Go Ahead kwam arriveerde wel erg laat, en toen wij nog enkele sprintjes trokken alvorens de kleedkamer weer op te zoeken begonnen zijn voor de warming-up. In de kleedkamer werden de puntjes nog even op de i gezet. Het veld werd bestormd, het vuurwerk knalde. Onder prachtige omstandigheden startte de wedstrijd.

BAS trok gelijk van leer wat resulteerde in enkele mogelijkheden. Één van deze mogelijkheden belande in de handen van de keeper. Een verre uittrap volgde, verblind door de zon mistte Jelle de bal. Remco ging hier niet vanuit en zodoende kon de Kowetter op Dylan af en schoot ons op achterstand. Dit was niet de planning, maar gelukkig was er voldoende speeltijd over. BAS bleef aanvallend spel op de mat leggen en de kansen werden alweer vlot gecreëerd. Met name Rutger kwam tot drie keer toe in een goede scoringspositie, maar scoren was niet aan hem besteed. Gelukkig deed Tom Drent er minder moeilijk over en nam als aanvoerder het heft maar in eigen handen en ronde vakkundig zijn mini-Maradonna solo af.

De druk op het Go Ahead doel bleef groot. Met de keeper als excellerende speler aan Kowet zijde bleven ze op de been. Helaas niet voor langs. Wederom Tom Drent, ditmaal met een directe vrije trap. En of het nog niet genoeg was, was het weer Tom die nu met een corner Jelle in stelling bracht. Kopsterk als hij is ging deze bal met volle overtuiging tegen de touwen. Een 3-1 tussenstand waarbij niemand nu nog geloofde in een stunt van de Go Ahead. BAS bleef lustig door voetballen, creëerde veel, maar wilde graag zelf scoren in plaats van met elkaar, hierdoor ging veel verloren. Toch lukte het Christiaan voor de rust het net te vinden. Het moment of fame voor Dylan ging de mist in (strafschop meters naast) en zodoende gingen we met 4-1 de rust in.

Na de rust een veel beter BAS B1. Makkelijk combinerend in een hoger tempo zorgden voor wel dertig kansen om te scoren. Al snel was het Tom Drent die weer scoorde, dit na een combinatie door het midden met Sven. Nadat ook Remco had weten te scoren ging het tot het laatste fluitsignaal helemaal los. Met mooi combinatievoetbal werd Go Ahead totall-los gespeeld. Jelle en Rick schoten van buiten de zestien raak. (Ondertussen dus al 8-1.) En weer niet veel later scoorden Christiaan, de 100ste competitiegoal van de B1, en Tom Jongen hun verdiende goals. Het slotakkoord was voor Rutger. Christiaan gaf hem een niet te missen kans zodat Rutger zijn 100ste competitiegoal voor BAS heeft gemaakt.

Niet lang na dit doelpunt waren de tachtig minuten gespeeld en floot scheidsrechter Mulder voor de laatste maal. Het kampioenschap werd behaald, én gevierd! Een kampioensschaal, trofeeën, t-shirts, een rondrit door het dorp, aan niets ontbrak het.

Kampioen wordt je niet zo maar, dat is trainen, trainen en nog eens trainen. Dit kampioenschap is dan ook niet alleen het harde werken van dit seizoen, maar zeker ook van al jullie seizoenen hiervoor. De bereidheid, saamhorigheid en betrokkenheid van het team met elkaar en de vereniging kenmerkt deze groep spelers. Hard willen blijven werken is de basis van succes. Elk seizoen worden er prijzen verdeeld, kampioen worden went nooit. Op naar de derde ster.

Voor dit seizoen geldt dat BAS B1 als een waardige kampioen de resterende vier wedstrijden gaat spelen en ongeslagen wilt blijven. Daarnaast worden de voorbereidingen op het volgende kampioenschap getroffen. Voor sommigen in de A1, voor anderen weer in de B1. We sluiten het seizoen af als B1 op Ameland waar we het weekend van 28 en 29 mei vertoeven. Op zaterdag 4 juni is de Familiedag en ook daar zullen onze jongens acte de presence geven. Tot die tijd; hard werken en genieten van het succes!

Rick Kampen

BAS JO17-1 - GO AHEAD K. B2: 11 - 1 (4 - 1)

2' doelpunt 0 - 1
8' doelpunt 1 - 1  Tom Drent (-)
15' doelpunt 2 - 1  Tom Drent (-)
21' doelpunt 3 - 1  Jelle Oosterkamp (Tom Drent)
31' doelpunt 4 - 1  Christiaan Grin (Tom Jongen)

43' doelpunt 5 - 1  Tom Drent (Sven Geling)
62' doelpunt 6 - 1  Remco de Boer (Sven Geling)
63' doelpunt 7 - 1  Jelle Oosterkamp (-)
66' doelpunt 8 - 1  Rick Kampen (Rutger Oomen)
69' doelpunt 9 - 1  Christiaan Grin (-)
71' doelpunt 10 - 1  Tom Jongen (Tom Drent)
78' doelpunt 11 - 1  Rutger Oomen (Christiaan Grin)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):