Nunspeet B1 2 - 2 (0 - 2) BAS JO17-1
22-1-2011, 12:00 uur
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

B1 wederom gelijk in Nunspeet.

In de tweede oefenwedstrijd van het jaar werd er tegen Nunspeet B1 gespeeld. Acterend in de 3e divisie, en een positie in de middenmoot, kon BAS B1 zich opmaken voor een zware wedstrijd.

Op het mooie kunstgras hoofdveld zou de neutrale toeschouwer gedacht hebben dat de roodhemden de ploeg uit de 3e divisie waren. Met name in de eerste helft lieten zij ware hoogstandjes zien. Het meegereisde publiek, begeleiding alsook de spelers in het veld genoten volop van hoe mooi teamspel kan zijn.

Na al snel gevaarlijk te zijn geweest duurde het toch vijf minuten voordat de openingstreffer viel te noteren. Art combineerde zich vrij over de linkerflank. De bezetting voor het doel was zoals afgesproken. Dat Sven de bal mistte bij de eerste paal was geen probleem, want hierachter stelde Bilal zich op. Bilal schoot de bal hoog de touwen in! De duels werden overtuigend ingegaan en mede doordat er ver van het doel af werd verdedigd was Nunspeet nauwelijks gevaarlijk. De opbouw kon vaak worden onderbroken door goed door te drukken. Aan de andere kant kon BAS telkens goed de vrije man vinden. Met uitblinkers Tom Drent en Rutger (in het kielzog Tom Jongen) wist Nunspeet zich geen raad met het middenveld. In de achterhoede was Rick weer eens unstoppable. Het was dan ook geen wonder dat het nog voor rust 0-2 werd. Rutger schoot de bal met links over de uitgekomen doelman.

De trainers van Nunspeet waren duidelijk ontevreden en hebben dit ook laten blijken in de rust. Nunspeet begon uit een ander vaatje te tappen en vooral met fysiek spel begonnen zij het spel te ontregelen. Jammer genoeg dat de scheidsrechter van dienst in zo'n situatie de aanvallende partij niet goed beschermt. Uit een discutabel moment (bal met de hand meenemen) schoot Nunspeet de aansluitingstreffer achter Dylan. De wedstrijd kwam meer en meer in evenwicht en om dit ook in de score te doen uiten schoot Nunspeet nog een keer raak. 2-2 eindstand. Het had ook zo maar een 3-5 eindstand kunnen zijn. Beide partijen hadden nog mogelijkheden, waarbij BAS het in de laatste tien minuten nog had kunnen beslissen met enkele uitstekende kansen, waaronder een zeer goede kopbal van laatste man Jelle welke nipt over de lat ging.

Belangrijker was echter het getoonde spel wat vertrouwen schept voor de hervatting van de competitie en de indruk die ons spel achterliet in Nunspeet.

Rutger Oomen

Bilal El-Achak

NUNSPEET B1 - BAS JO17-1: 2 - 2 (0 - 2)

5' doelpunt 0 - 1  Bilal El-Achak (Art Drent)
36' doelpunt 0 - 2  Rutger Oomen (-)