Heerenbroek 's B1 2 - 3 (1 - 2) BAS JO17-1
2-4-2011, 12:00 uur
De Kandelaar, Bisschopswetering 3 A 's Heerenbroek

Geduld is een schone zaak.

De horde 's Heerenbroek-uit is genomen. In een meer slechte dan goede wedstrijd heeft de B1 de punten weten mee te nemen naar Biddinghuizen. Het geduld werd op de proef gesteld, maar het bleek goud waard. Luttele minuten voor tijd zorgde Christiaan voor de winnende treffer.

In de vijfde uitwedstrijd na de winterstop, slechts éénmaal mochten we thuis spelen, toog BAS B1 naar 's Heerenbroek. Op sterkte, want de selectie is topfit en kan alleen nog maar sterker worden wanneer David van Dijk volgende week ook weer gaat trainen. De bank was drie man sterk. Jeroen, Jordy en Remco namen plaats in de zon. Het was namelijk verschrikkelijk mooi weer.

Na het eerste fluitsignaal begon BAS met enkele speldenprikken uit te delen. 's Heerenbroek keek dit alles gelaten aan. Wanneer BAS eenmaal uitgeraasd was stond er een 1-2 tussenstand op de borden. De eerste de beste corner van 's Heerenbroek mocht namelijk vrij in worden gekopt en BAS keek tegen een achterstand aan. Gelukkig werd de score snel hersteld. Eerst was het Tom Drent die via de binnenkant van de paal raak schoot en een minuut later kopte Christiaan de bal vakkundig in. Een kwartier was er inmiddels gespeeld. Het restant van de eerste helft lukte het BAS niet om in het spel te komen. Schuldig hieraan waren de hoofdrolspelers in het veld, waarbij de man in het zwart de absolute hoofdrol opeiste. Het kostte Jelle een tijdstraf en de anderen een boel voetbalplezier.

Na de rust kwam snel de gelijkmaker op het bord. Niemand die de bal weg wilde koppen. Een uiterst belabberde ingreep van Dylan en de 2-2 was voor het inpissen. De wedstrijd werd nu niet meer op het veld gespeeld, in het hoofd moest er nu gestreden worden. De kopjes hielden we er goed bij. Gelukkig werkten onze koelsystemen wel. Deze mentale hardheid in combinatie met een groot portie geduld zorgde er enkele minuten voor tijd voor dat Christiaan de bal op aangegeven van Art het laatste zetje mocht geven. Een uiterst goede teamprestatie om onder deze omstandigheden toch nog de winst naar ons toe te trekken.

Met ook een overwinning in 's Heerenbroek volgt gelukkig voor ons weer een thuiswedstrijd. Aanstaande zaterdag zal Nunspeet onze tegenstander zijn. De uitwedstrijd resulteerde in ons enige puntverlies tot nu toe dit seizoen. Het was daar wel een enerverende wedstrijd, we gaan dit keer voor een ander scenario.

Christiaan Grin

Tom Drent

HEERENBROEK 'S B1 - BAS JO17-1: 2 - 3 (1 - 2)

11' doelpunt 1 - 0
14' doelpunt 1 - 1  Tom Drent (Sven Geling)
15' doelpunt 1 - 2  Christiaan Grin (Rutger Oomen)

45' doelpunt 2 - 2
76' doelpunt 2 - 3  Christiaan Grin (Art Drent)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):