BAS JO17-1 - DOS Kampen B2 : 5-2

BAS JO17-1 5 - 2 (3 - 2) DOS Kampen B2
27-4-2011, 19:15 uur

BAS B1 blijft winnen.

Ook in de zeventiende wedstrijd van het seizoen blijft BAS B1 winnen. Werd de uitwedstrijd in Kampen destijds een glorieuze 11-2 overwinning, dit keer deden de Parels het een stuk rustiger aan. Met doelpunten aan het begin en eind van de wedstrijd werd het dit maal 5-2.

BAS trad aan zonder Jelle, Sven, Rutger en David. Kreeg versterking via Jorrit en zodoende stonden er 12 spelers op het wedstrijdformulier. Art begon op de bank en wisselde in de rust keurig Jorrit af. De wedstrijd stond onder leiding van de heer de Gier en zo rond 19.15 uur rolde de bal voor de eerste maal.

Dat een goed begin het halve werk is werd deze avond weer eens bewaarheid. 41 tellen stonden er op de klok en Tom Drent deponeerde de bal maar achter de keeper, 1-0. Zo snel was er dit seizoen nog niet gescoord. Het aanvallende spel zette zich voort en ontstonden gelijk veel grote en mooie kansen. Dat het vijf minuten later 2-0 werd was niet verwonderlijk. Bilal kwam mooi door en behield het overzicht en gaf Christiaan een niet te missen kans. DOS Kampen was nu helemaal rijp voor de slacht. BAS behield het aanvallende spel en wist veel, heel veel kansen bij elkaar te spelen. Dat Christiaan pas in de 18e minuut de derde goal maakte leek een wonder te zijn.

De tegentreffer in de 19e minuut gaf Remco cadeau en leek het signaal te zijn om in de achteruit te gaan voetballen. Het klopte van geen kant meer. Nadat Dos nogmaals gemakkelijk kon scoren stopten de mannen er toch maar wat meer energie in. Het goede begin van de wedstrijd was daar, maar het halve werk werd wel heel letterlijk opgevat. BAS kreeg weer kansen, maar de keeper, lat en buitenspel hield het op 3-2.

Met Art de tweede helft op de linksvoor dicteerde BAS als vanouds. Eigenlijk zonder overdreven uit te blinken. Dos kwam niet meer aan aanvallen toe. Het wachten was dan ook op de vierde BAS treffer. Na mooie kansen bij elkaar gespeeld te hebben, maar vergeten trefzeker af te ronden (we noemen maar geen namen) was er een elf meter bal voor nodig om de score uit te breiden. Bilal kreeg de gelegenheid en stuurde de keeper de verkeerde kant op. Tom Drent herhaalde in de slotminuut zijn kunstje van het begin van de wedstrijd en hierna was het welletjes. Real-Barca was dan ook al begonnen, snel naar de tv.

Tom Drent

Christiaan Grin

Bilal El-Achak

BAS JO17-1 - DOS KAMPEN B2: 5 - 2 (3 - 2)

1' doelpunt 1 - 0  Tom Drent (-)
6' doelpunt 2 - 0  Christiaan Grin (Bilal El-Achak)
18' doelpunt 3 - 0  Christiaan Grin (Jorrit Doorman)
19' doelpunt 3 - 1
25' doelpunt 3 - 2

74' doelpunt 4 - 2  Bilal El-Achak (-)
80' doelpunt 5 - 2  Tom Drent (-)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):