BAS JO17-1 5 - 2 (1 - 2) Go Ahead K. B1
31-5-2011, 19:30 uur

Wederom winst in oefenwedstrijd.

De tweede oefenwedstrijd om de nieuwe B1 samen te stellen werd gespeeld tegen Go Ahead uit Kampen. Waar BAS B1 het afgelopen seizoen bovenaan de ranglijst eindigde, was dit voor Go Ahead tegenovergesteld en zij degradeerden uit de Hoofdklasse.

Bij BAS verdedigde Marcel de eerste helft het doel na vorige week tegen Urk niet van de partij te zijn geweest. Ook Simone was afwezig vanwege andere verplichtingen. Als laatste konden we geen beroep doen op Jeroen. Zo hadden we wel weer zestien spelers tot onze beschikking. Dylan, Tom J., Brett en nieuwkomers Tosan en Tom R. startten vanaf de bank.

Het was lekker weer om te voetballen en beide teams gingen fanatiek van start. BAS was gevaarlijk met snelle, diepe ballen. Enkele kansjes werden gemist. BAS had moeite met de opbouw. Kwam moeilijk van de eigen helft af. Het had het geluk dat een duw in de rug van Rudo op de witte spits niet bestraft werd met een strafschop. Zoals wel vaker is het dan ineens aan de andere kant wel raak. Jordy steekt hem door de midden, Rutger rond af in de verre hoek. Gezien de kansenverhouding niet onverdiend, maar het had ook zomaar andersom kunnen zijn. BAS speelde eigenlijk een onvoldoende. Combineerde te weinig en had teveel oog voor de diepte. De bal werd te weinig in de ploeg gehouden. Dat Go Ahead het er na de goal niet bij liet zitten werd duidelijk. BAS bleef moeite houden om de bal van eigen helft, combinerend en wel, op de helft van Go Ahead te krijgen. Nadat Go Ahead al enkele ballen in de voeten had gekregen was de gelijkmaker geen verrassing. De bal verdween overigens wel als een streep de kruising in.

Tot overmaat van ramp werd het net voor de rust 1-2. Na de 1-1 was BAS duidelijk geïrriteerd en kwam het zelf niet meer aan voetballen toe. De nummer 10 van Go Ahead schoot ineens een afvallende bal tegen de touwen. Zo gingen we rusten met een achterstand.

Na de rust een duidelijk beter BAS B1. Het was eigenlijk continu op de helft van de tegenstander te vinden. Go Ahead werd amper nog gevaarlijk. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Tom Jongen na een dubbele één twee met nieuwkomer Tom Roskam vrij voor de keeper doel vond. De TomTom werkt en sneed als een warm mes door de boter. De centrale verdedigers Rudo, Marc en later Rudo, Art hadden de zaken goed op orde. Het middenveld ondervond hier de voordelen van en zo zat BAS beduidend beter in de wedstrijd dan de eerste helft.

Dit alles resulteerde in een voorsprong door een doelpunt van Tom 'Dirk' Roskam. Art zette hem vrij en oog in oog met de keeper schoot hij ditmaal wel raak. Tom kende sowieso een prima debuut. Art voelde hem al goed aan, want weer was het deze combinatie die ten grondslag lag aan de 4-2. Het slotakkoord viel niet veel later toen Art en Tom elkaar weer eens vonden. De weggestuurde Kuyt hield het overzicht en legde bal breed op Thomas die de eindstand van 5-2 op de borden schoot.

De technische staf van beide elftallen is na deze wedstrijd weer wijzer geworden. Maandag 6 juni is er training op het veldje achter de tennisbaan (18.45 - 20.15). Dan zal er ook duidelijkheid worden verschaft over hoe in eerste instantie de B1 er uit zal komen te zien in seizoen 2011-2012. Woensdag 8 juni spelen we de laatste wedstrijd in Wezep tegen WHC hierna hebben we nog een startbijeenkomst en dan is de voetbalvakantie begonnen. Vergeet zaterdag 4 juni niet! Familiedag met tal van activiteiten. Komt dat zien, komt dat zien.

Tom Roskam

Tom Jongen

Thomas de Gier

Rutger Oomen

BAS JO17-1 - GO AHEAD K. B1: 5 - 2 (1 - 2)

16' doelpunt 1 - 0  Rutger Oomen (Jordy Knippenborg)
29' doelpunt 1 - 1
37' doelpunt 1 - 2

50' doelpunt 2 - 2  Tom Jongen (Tom Roskam)
58' doelpunt 3 - 2  Tom Roskam (Art Drent)
70' doelpunt 4 - 2  Tom Roskam (-)
73' doelpunt 5 - 2  Thomas de Gier (Tom Roskam)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):