BAS JO17-1 - VVOG B1 : 3-1

BAS JO17-1 3 - 1 (1 - 0) VVOG B1
31-8-2011, 19:30 uur

BAS kweekt vertrouwen tegen VVOG.

In de laatste oefenwedstrijd, voor dat aanstaande zaterdag de competitie begint, speelde BAS B1 woensdagavond tegen VVOG B1 uit Harderwijk. Precies in deze laatste oefenwedstrijd speelde de B1 haar beste spel van de voorbereiding. B1 won met 3-1 door twee doelpunten van Sven en een van Tom R.

Met de late vakantiegangers (Bret, Rudo en Sven) op de bank bleek de eerste helft vooral een middenveld gevecht. VVOG had meermaals de afvallende bal op het middenveld, met name de nummer 10 en oud BAS-gigant Joep Hörst, waarna het de aanval kon zoeken. Had BAS de bal dan was het in de eerste helft een meester in het verspelen van de bal, van keeper tot spits, heel veel slordig balverlies in de passing. Geen afstemming tussen aangever en ontvanger.

Aan beide kanten was er gevaar voor de doelen. Dylan trad goed op bij hoge ballen. Een verwoestend afstandsschot keek hij over. VVOG redde een keer een kopbal van de lijn. Als ook dat de keeper een paar keer goed uit de goal kwam. Een keer moest de keeper zich gewonnen geven. De steekpass van Jordy was precies op maat. De afronding van Tom R. zoals het hoort. Zakelijk, binnenkant voet. Zijnet laten bollen. En dan hollen en rollen voor het juichen. Dat was een mager zesje. Al met al een voldoende. Net als de eerste helft.

Met na rust de Azië gangers Rudo en Sven van de partij. Ook wij ontkomen er niet aan lucratieve trips te ondernemen om de spelerspot gevuld te krijgen. Beide heren kunnen nu overigens uitmuntend olifanten wassen. Bij interesse een berichtje in het gastenboek.

B1 had gelijk de controle gekregen. Het was rustig in de achterhoede. Middenveld kwam gemakkelijker vrij. De spitsen gevaarlijk. Maar bovenal, de bal ging rond. VVOG werd achteruit gedrukt. Het kon dan ook niet uitblijven dat BAS ging scoren. Het was een mispeer van de keeper die de bal bij Simone deed belanden. Op haar beurt ging de bal ineens door op Sven. Keepertje voorbij, binnenschieten. Het is net als vissen. Dobbertje onder, binnenhalen.

Erg gemakkelijk lieten we hierna VVOG terugkomen in de wedstrijd. Een voorzet mocht door de spits, in de zestien (!), vrij worden terug gekopt waar de kleine nummer twaalf de bal maar al te graag achter Dylan in het schoot. ''De bal was te glad, ik had geen antwoord. Hier moet ik echt wat aan gaan doen"' was de schuldbewuste verklaring na afloop. Hierna had BAS moeite om het hoofd boven water te houden. Het werd wat rommelig. Maar nadat de wind was gaan liggen kwam BAS weer bovendrijven.

Het speelveld werd hoe langer de wedstrijd duurde groter en groter. BAS ging hier als beste mee om. Mistte Sven eerst nog vrij voor de keeper. Had de keeper nog een mooie showduik op een schot van Tom R. Later lukte het Sven om in twee instanties de wedstrijd in het slot te gooien. Tom ging ervandoor over links. Bal naar Sven, reboundje, goal.

Met deze laatste testcase moet BAS zaterdag zien waar het staat in de competitie. Door deze goede overwinning is het vertrouwen opgekrikt. Laat Heino maar komen!

Sven Geling

Tom Roskam

BAS JO17-1 - VVOG B1: 3 - 1 (1 - 0)

28' doelpunt 1 - 0  Tom Roskam (Jordy Knippenborg)

52' doelpunt 2 - 0  Sven Geling (Simone Kets)
54' doelpunt 2 - 1
78' doelpunt 3 - 1  Sven Geling (Tom Roskam)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):