BAS JO17-1 - Heino B1 : 2-5

BAS JO17-1 2 - 5 (1 - 2) Heino B1
3-9-2011, 10:30 uur

Geen punten bij start van de competitie.

BAS B1 mocht de eerste wedstrijd van de competitie thuis openen tegen Heino B1. B1 krijgt na het kampioenschap tegenstanders van een ander formaat op bezoek. De B1 van dit moment was nog niet opgewassen tegen Heino. BAS speelde wel aardig, maar het was het verhaal van ‘net niet’. Heino nam de punten mee na een 5-2 overwinning.

Trainer Jan was ziek thuis op bed. Bilal nog immer geblesseerd, Rick een weekeindje weg. Met nagenoeg dezelfde elf als midweeks tegen VVOG ging BAS de strijd aan. Heino kreeg een gewenste start. Het was BAS dat het spel mocht maken. De fout in ging en als een duveltje uit een doosje kon er eentje vrij door naar Dylan. 0-1 na vijf minuten spelen. BAS liet zich niet gek maken en speelde door alsof het vanzelf ging. In de achterhoede en op het middenveld kon er gemakkelijk gecombineerd worden. Het elftal krijgt steeds meer ritme. Door het veldoverwicht en de ruime hoeveelheid balbezit werd het voorin gevaarlijk. Heino hield de gelederen goed gesloten. De uitvallen van Heino waren gevaarlijk. Voorin snelle en handige jongens. Uit een dergelijke aanval werd het 0-2. Daarvoor had BAS al een andere tegenvaller te verwerken gekregen. Tom Jongen kreeg een goede beuk en kon niet verder spelen.

Na deze goal gooide BAS er nog een schep bovenop. De laatste tien minuten voor de rust waren volledig voor de roodhemden. Heino was in paniek en BAS kreeg kansen. Het was de laatste minuut voor rust dat dit zich vertaalde in een doelpunt. Tom R. frommelde zich op de rechterkant langs twee tegenstander. Behield en overzicht en liet Sven de bal simpel in het doel tikken.

De tweede helft startte voor de verandering weer eens met een tegentreffer. Op het moment dat we dachten weer de wedstrijd onder controle te hebben counterde Heino weer naar een doelpunt. Ook dit is voetbal. BAS speelde prima tot de zestien. Maar al met al was het ‘net niet’. Al snel scoorde Tom Roskam een soort van aansluitingstreffer (2-4). Het passje van David was zeer op maat. Tom joeg de bal de touwen in. Het geloof in resultaat was al snel weer uitzicht. Bijna identiek aan alle Heino doelpunten was ook dit weer een scherp uitgevoerde counter waar de Heino spelers veel snelheid, balvaardigheid en overzicht toonden door het goed uit te spelen.

BAS kreeg deze morgen een les in rendement. BAS had dan wel het meeste balbezit en het verzorgde spel. Heino is er met de punten vandoor gegaan. Door de wisselvallige voorbereiding is het tot nu toe nog net niet voor de B1. Met deze week een bekerwedstrijd tegen IJVV en twee trainingen in het vooruitzicht is het zaak het ‘net niet’ om te gaan draaien in ‘net wel’.

Tom Roskam

Sven Geling

BAS JO17-1 - HEINO B1: 2 - 5 (1 - 2)

5' doelpunt 0 - 1
26' doelpunt 0 - 2
40' doelpunt 1 - 2  Sven Geling (Tom Roskam)

47' doelpunt 1 - 3
54' doelpunt 1 - 4
57' doelpunt 2 - 4  Tom Roskam (David van Dijk)