De Siggels, IJsselcentraleweg 9 Zwolle

Lik me vesje in Ittersum.

BAS B1 ging weer onderuit. Dit maal geheel aan zich zelf te wijden. Een ontzettend slap begin kon niet ongedaan gemaakt worden. Volgende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Vol vertrouwen werd de reis naar Ittersum gemaakt. Jordy en Rutger konden toch nog als wissel fungeren. Bilal en Simone wel geblesseerd. Tosan uit de B2 sterkte ons verder aan. Sven was net als maandagavond onze aanvoerder.

Voordat BAS goed en wel met de ogen geknipperd had stond het tegen een 3-0 achterstand aan te kijken. Een wedstrijdbespreking met de nadruk op strijd, passie en beleving. Daarnaast werd ''de nul'' heilig verklaard. De trainer moet vast Chinees hebben gesproken. Na twee minuten werd er te veel risico genomen in de opbouw. Bij een andere goal werden we op gretigheid afgetroefd bij een cornerbal. Aanvallend konden we niet veel brengen.

De tweede helft begon bijzonder teleurstellend. Keeper Dylan dacht een aanvaller van SVI uit te kunnen kappen in de zestien. Dit ging lelijk de mist in. Een nog grotere achterstand het gevolg. Gelukkig kon dit snel gerepareerd worden. Art had een goede bal op Tom R. in huis. Tom wist hier wel raad mee. Voor BAS een duidelijk zetje in de rug. Ook het inbrengen van Tosan zorgde voor meer gevaar.

SVI werd nu teruggedrongen op eigen helft. BAS kreeg kansen en mogelijkheden. De mooiste was voor Tosan. Vrij voor open doel kon hij de lastig aangespeelde bal niet het net in krijgen. Rick kwam over rechts tot twee, drie keer toe goed door. Zijn voorzetten vonden helaas niemand. Tom R., die de tweede helft vanuit de spits een betere pot op de mat legde, bleef voor dreiging zorgen. Hij wist dan ook nog een keer te scoren. Laag in de korte hoek. Met Rutger en Jordy als super-subs bleef het bij 4-2 voor SVI.

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys.

Tom Roskam

SVI B1 - BAS JO17-1: 4 - 2 (3 - 0)

2' doelpunt 1 - 0
13' doelpunt 2 - 0
20' doelpunt 3 - 0

43' doelpunt 4 - 0
44' doelpunt 4 - 1  Tom Roskam (Art Drent)
70' doelpunt 4 - 2  Tom Roskam (Tosan Zargari)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):