BAS JO17-1 - Berkum B1 : 2-2

BAS JO17-1 2 - 2 (1 - 1) Berkum B1
1-10-2011, 10:30 uur

Een gewonnen, of twee verloren.

De vraag na afloop van de wedstrijd was of BAS B1 nu één punt gewonnen had, of twee verloren? B1 speelde verdienstelijk. Had de tweede helft de regie in handen, maar was blij dat het net voor tijd de gelijkmaker binnen kon schieten. Tosan was wederom het goudhaantje.

B1 had zomaar al na een minuut spelen tegen een achterstand aan kunnen kijken. De rappe aanvallers van Berkum gaven een visitekaartje af, maar mistten hopeloos voor een leeg doel. Het was de opmaat van een eerste helft vol met kansen. Kansen voor beide goals. BAS had het betere spel en was sterker op het middenveld. Berkum gebruikte de snelheid van de aanvallers goed. Niet geheel onverdiend nam BAS de leiding. Rutger kwam door over links. Tosan stond goed opgesteld om de bal met de binnenkant van de voet binnen te werken.

Zoals gezegd bleef het een wirwar van kansen, scrimmages, maar bovenal.. missers. Een 3-3 ruststand was meer gezien het wedstrijdbeeld. Berkum maakte net voor rust de gelijkmaker. Steekpass, hard rennen. Daarna ook fraai afwerken. Vanaf de achterlijn zo ongeveer in het dak van het doel. Met 1-1 de kleedkamers in.

De tweede helft begon met Jordy in plaats van David. BAS had nu duidelijk de overhand. De kansen bleven volgen. Bij de eerste de beste keer dat Berkum bij ons in de zestien meter was er geen communicatie tussen Dylan en Marc. Laatst genoemde kon nog met een laatste krachtsinspanning bij de bal komen, daar waar Dylan de bal wilde gaan vangen. Twee instanties later kon Berkum de bal binnen tikken.

BAS leek even in paniek, maar herstelde zich de laatste twintig minuten prima. Kansen, kansen en nog eens kansen. Ook weer jammerlijke missers en goede reddingen van de keeper. Meer rust en overzicht aan de bal in en rond het zestien meter gebied is een mooi puntje van aandacht de komende week.

Daar waar iedereen dacht dat de bal er voor BAS niet meer in wilde gaan stond goudhaantje Tosan op de goede plek. Bijna identiek als zijn eerste goal, maar nu met links, ging de gelijkmaker het scorebord op.

Volgende week uit naar Go Ahead Kampen. Een ploeg met evenveel punten als wij.

Tosan Zargari

BAS JO17-1 - BERKUM B1: 2 - 2 (1 - 1)

10' doelpunt 1 - 0  Tosan Zargari (Rutger Oomen)
38' doelpunt 1 - 1

54' doelpunt 1 - 2
78' doelpunt 2 - 2  Tosan Zargari (Rutger Oomen)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):