IJVV B1 0 - 12 (0 - 5) BAS JO17-1
29-10-2011, 12:00 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

Heer en meester in IJsselmuiden.

Voor de achtste competitiewedstrijd ging BAS op bezoek in IJsselmuiden. Tegenstander IJVV heeft één punt minder op de ranglijst. In het verleden hebben we vaak gespeeld tegen deze tegenstander. Altijd bijzondere wedstrijden. Dit maal ook. 0-12 is namelijk wel héél bijzonder.

Zonder weekendjeweg.nl David gingen we naar IJsselmuiden. Onderweg bij Kampen kwamen we David nog wel tegen. Of hij de viswedstrijd heeft gewonnen is onbekend. Wat ook onbekend is wie wanneer op saucijzenbroodjes gaat trakteren. Wederom had niemand het loten geld ingeleverd. Zo komen de kerstkilo's wel erg vroeg dit jaar.

Met Art op het middenveld gingen we van start. Het stond gelijk wel goed en de eerste de beste bal op doel ging er in. Een schot van Rutger zette de IJVV goalie op het verkeerde been. IJVV leek niet van slag en via de rechtsbuiten kreeg het een goede kans. De rechtervoet van Dylan zorgde ervoor dat we op voorsprong bleven. Uiteindelijk bleek dit het eerste en laatste wapenfeit van IJVV deze wedstrijd.

BAS nam het heft volledig in handen. Art en Tom waren de baas op het middenveld. Rudo ga met zijn kompanen achterin niets meer weg en zorgde voor een goede en rustige opbouw. Voorin werd de speeltuin geopend. Nadat de keeper eerst nog ternauwernood kon redden op een terugspeelbal moest hij daarna kort achter elkaar capituleren. Tot drie maal toe liefst.

Eerst trok Tom R. een lekker balletje terug vanaf de achterlijn. Andere Tom kon deze bal zo het doel inlopen. Gelijk daarop gaf Tosan vanaf rechts een prima voorzet die door Tom R., keurig voor de man komend, werd binnen getikt. In een tijdsbestek van zes minuten kwam ook het derde doelpunt en onze vierde. Dit maal uit een corner waar Martijn oog had voor Tom J. en deze keurig afrondde.

BAS was heer en meester geworden. Het speelde zelfverzekerd en won vrijwel al haar duels. Met de bal gebeurden veel goede dingen. Net voor rust was het de eerdere TomTom, maar nu andersom, die voor de 0-5 ruststand zorgde. Tom stuurde Tom weg. Tom ging de keeper voorbij en scoorde. Op naar de ranja.

Simone kwam na de rust het veld in voor Tosan. De nieuwe sokken van Tosan waren erg gladjes. Bilal trok ze aan. Zo konden Bilal en Jeroen zich warmlopen en even later Rick en Rutger aflossen. Voordat deze twee wissels plaatsvonden waren we twee doelpunten verder. Rutger had er nog even zin in. Goed druk geven van hem zorgde voor balbezit en een vlammend afstandsschot. Snel daarna zette hij Sven vrij voor de keeper en die wist hier wel raad mee.

Het werd een gatenkaas de achterhoede van IJVV. Telkens kon er met steekpasses mensen weg worden gestuurd. De buitenspelers hadden veel profijt van hun brede spel en de mensen die bij sloten konden zich rijk rekenen. Het werd een beproefd recept. Het mooie was dat we elkaar lieten scoren.

De eindscore van 0-12 is ongekend. Vooraf had niemand dit gedacht. Een mooi teamspel leidde uiteindelijk tot dit resultaat. Volgende week zaterdag komt ESC B1 op bezoek. Een wedstrijd die weer met 0-0 begint.

IJVV B1 - BAS JO17-1: 0 - 12 (0 - 5)

4' doelpunt 0 - 1  Rutger Oomen (-)
18' doelpunt 0 - 2  Tom Jongen (Tom Roskam)
21' doelpunt 0 - 3  Tom Roskam (Tosan Zargari)
24' doelpunt 0 - 4  Tom Jongen (Martijn Boer)
40' doelpunt 0 - 5  Tom Roskam (Tom Jongen)

43' doelpunt 0 - 6  Rutger Oomen (-)
45' doelpunt 0 - 7  Sven Geling (Rutger Oomen)
50' doelpunt 0 - 8  Tom Roskam (Bilal El-Achak)
60' doelpunt 0 - 9  Bilal El-Achak (Tom Roskam)
68' doelpunt 0 - 10  Sven Geling (Tom Roskam)
75' doelpunt 0 - 11  Bilal El-Achak (Tom Roskam)
77' doelpunt 0 - 12  Tom Roskam (Bilal El-Achak)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):