BAS JO17-1 - ESC B1 : 5-0

BAS JO17-1 5 - 0 (2 - 0) ESC B1
5-11-2011, 10:30 uur

BAS bindt ESC aan de zegekar.

BAS B1 heeft de laatste weken de smaak aardig te pakken. Dit maal werd ESC B1 aan de zegekar gebonden. In een eentonige wedstrijd waar BAS volledig de dienst uitmaakte stokte de productie bij vijf. Doelpuntenmakers aan BAS zijde waren Rutger Oomen (3x), Tom Roskam en Bilal El Achak. Grote uitblinker scheidsrechter van Os en het als collectief opererende BAS B1.

In nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week trapte de B1 af. Vanaf het eerste fluitsignaal trok BAS in de aanval en binnen de eerste vijf minuten had de score meerdere malen geopend kunnen worden. Effectief afronden ontbrak, maar ook aardig keeperswerk hield de nul op het scorebord. De eerste treffer leek een kwestie van tijd. Het duurde tot de twaalfde minuut. De corner van Rutger werd hoog tegen de touwen gekopt door Tom R. Meer dan verdiend.

BAS moest het spel maken deze morgen. Het slaagde daar in zekere zin in. Met gemak hield het de bal in de ploeg. Het stokte wel eens wanneer het aankwam op creativiteit en overzicht. Rutger was hier een tekenend voorbeeld voor. Het was wel dezelfde Rutger die de 2-0 op het scorebord schoot na een combinatie met Sven. Het was één keer raken en een geplaatste stuiterbal. Marcel had tot dan toe alleen terugspeelballen te verwerken gekregen.

In de tweede helft volgden de wissels al snel. David verving Art. Bilal kwam voor Tom R. en Marc voor Martijn. Elburg trok zich de tweede helft helemaal terug en we waren dan ook voornamelijk op hun helft te vinden. Kansen waren er net als in de eerste helft ten over. Het werd lang wachten op de volgende treffer. Pas tien minuten voor tijd lukte het Rutger een gaatje te vinden. Hierna werd het verdedigen van ESC veel minder en konden we uitlopen naar een 5-0 overwinning. Een score die meer dan verdiend is te noemen.

Volgende week kunnen we waarschijnlijk meer tegenstand verwachten. In Dalfsen is ASC’62 B1 de tegenstander.

Rutger Oomen

Tom Roskam

Bilal El-Achak

BAS JO17-1 - ESC B1: 5 - 0 (2 - 0)

12' doelpunt 1 - 0  Tom Roskam (Rutger Oomen)
24' doelpunt 2 - 0  Rutger Oomen (Sven Geling)

69' doelpunt 3 - 0  Rutger Oomen (Sven Geling)
76' doelpunt 4 - 0  Rutger Oomen (Tosan Zargari)
78' doelpunt 5 - 0  Bilal El-Achak (-)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):