Heino B1 4 - 3 (2 - 2) BAS JO17-1
3-12-2011, 10:30 uur
De Kampen, Stationsweg 10 Heino

Soms krijg je te weinig.

Soms krijg je te veel, soms krijg je te weinig. BAS B1 kreeg in de wedstrijd tegen de nummer twee, Heino B1, te weinig. Daar waar iedereen zich al verzoend leek te hebben met een gelijkspel zorgde een doelpunt in de laatste minuut voor de overwinning van de thuisclub.

BAS en Heino vermaakten, net als in de eerdere wedstrijd, het publiek. De belangen waren aanwezig, maar beide partijen speelden op de aanval. BAS had een wat verzorgder spel in huis, daar waar Heino sneller de lange bal hanteerde. Heino speelde de eerste helft met de wind in de rug. De lange ballen beschikten hierdoor stuk voor stuk over een hoop lengte.

Zonder Rick, Marcel en Jeroen startte BAS voortvarend aan de wedstrijd. Dylan verdedigde het doel. Achterin stonden Bret, Rudo, Art en Marc. Het middenrif waren Tom J., Rutger en David. Voorin begonnen Bilal, Sven en Tom R.

Heino werd gelijk teruggedrongen. BAS maakte aanval na aanval met Marc in de hoofdrol als vliegende linksbuiten. De bal ging gemakkelijk rond. Kunstgras is dan wel een lekker ondergrondje. Het kon dan ook niet uitblijven dat BAS de openingstreffer zou maken. Bilal was naar binnen gekomen, kreeg de bal aangespeeld en schoot met links op doel. De keeper kon de bal niet vasthouden en Sven was er als een duveltje uit een doosje bij om de pal binnen te tikken.

Een minuut later was er een aanval uit het boekje wat de 0-2 tussenstand op de borden bracht. Bilal werd vanuit het middenveld aangespeeld aan de zijlijn. Tom Jongen ging diep en kreeg de bal in de loop. De achterlijn werd gehaald en de bal teruggetrokken voor het doel. Tom Roskam positioneerde zich achter Sven die naar de eerste paal ging. Een overstap van Sven en Tom R. schoot binnen.

Jammer genoeg kon BAS niet heel lang van de dik verdiende voorsprong genieten. Een lange bal van de Heino keeper werd niet in een keer verwerkt waardoor we de problemen over ons zelf afriepen. Niet veel later werd het zelfs gelijk toen Rudo de bal van zijn voeten liep afsnoepen door spits Stef (stuntpiloot) van Heino.

De tweede helft moesten we van voor af aan beginnen. Ongewijzigd begonnen we aan de klus. De openheid van de eerste helft was er de tweede helft niet meer. Heino had duidelijk eieren voor haar geld gekozen en had zich teruggetrokken op eigen helft. Voor BAS was er nu wel balbezit, maar de ruimtes rond de zestien waren klein. Tosan kwam er als frisse kracht in en verving Bilal.

Aan de tussenstand veranderde weinig. Aangezien we voor drie punten de reis naar Heino hadden gemaakt gingen we proberen iets te forceren. Dit bleek Heino in de kaart te spelen, want in plaats van een doelpunten voor de roodhemden waren het de groene die zich naar een voorsprong counterde. Het forceren moest nu maar gebeuren om toch een punt over te houden aan het duel. Dit lukte al snel. David gooide Sven tegen de grond binnen de beruchte lijnen en Sven mocht van elf meter gaan aanleggen. 3-3.

De tijd vorderde en het eindsignaal kwam dichterbij. Daar waar iedereen zich al had neergelegd bij het gelijke spel mocht Heino nog eenmaal voor een corner aanleggen. Een horror scenario. Zo'n wedstrijd op de mat leggen en zonder punten naar huis moeten keren.

Zowel op algehele ranglijst als op de stand voor de tweede periode moet er nu een pas op de plaats gedaan worden. Een domper. Het spel was weer goed verzorgd en in vergelijking met de eerste wedstrijd tegen Heino kunnen we zien dat we als team progressie hebben gemaakt. We zullen nog wel meer progressie moeten maken om wedstrijden tegen de andere goede ploegen uit onze competitie winnend af te gaan sluiten (alleen nog gelukt tegen HTC). Laten we beginnen met SVI aanstaande zaterdag.

Sven Geling

Tom Roskam

HEINO B1 - BAS JO17-1: 4 - 3 (2 - 2)

12' doelpunt 0 - 1  Sven Geling (-)
13' doelpunt 0 - 2  Tom Roskam (Tom Jongen)
18' doelpunt 1 - 2
28' doelpunt 2 - 2

70' doelpunt 3 - 2
73' doelpunt 3 - 3  Sven Geling (-)