BAS JO17-1 - SVI B1 : 1-6

BAS JO17-1 1 - 6 (1 - 5) SVI B1
10-12-2011, 10:30 uur

Beschamend verlies voor BAS B1.

BAS B1 maakte zich op voor de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Thuis werd er aangetreden tegen SVI B1 uit Ittersum. Na de tegenvallende verliespartij tegen Heino zou ook deze wedstrijd in een deceptie eindigen. BAS B1 ging er met 1-6 hard af.

Vooraf waren er voor de Biddinghuizenaren geen zorgen. Het spel oogt al weken fris en fruitig. Daarbij valt op dat veel gescoord wordt en weinig tegen wordt gekregen. De eerste twintig minuten van de wedstrijd ging dan ook zo door. Het aanvalsspel was daar, en ook verdedigend ging het voortvarend. BAS was meer op de helft van de tegenstander en Dylan hoefde nog niet handelend op te treden.

Voorin waren er wat halve mogelijkheden bij elkaar gespeeld totdat SVI er in eens gevaarlijk uit kwam. Dylan moest nu wel handelend optreden, deed dit keurig, maar de rebound was een prooi voor één van die lichtblauwen. Gelukkig konden we snel het evenwicht herstellen. De eerste de beste kans voor Sven was gelijk raak. Met buitenkantje rechts langs de doelman.

Vanaf de aftrap ging SVI er over de rechterkant vandoor. Ingegrepen werd er maar niet. Zo kon een middenvelder van SVI vanaf de zestien de bal keurig in de benedenhoek schieten. Het leek alsof we na onze eigen goal nog niet even bij de les waren. Na dit doelpunt van SVI waren de roodhemden mentaal even niet bij machte de wedstrijd goed te spelen, er was immers nog een uur te spelen ongeveer. In plaats van de schouders eronder te zetten vlogen de verwijten door de lucht. Tot overmaat van ramp lukte het niet om met 1-2 de rust in te gaan. Schandalig verdedigen zorgde voor 1-3, 1-4 en 1-5.

In de tweede helft vond SVI het wel best. BAS kwam niet meer in de wedstrijd. De 1-6 werd nog voor de statistiek gescoord. Verder nog wel aardig en onnodig wat tumult in de wedstrijd. Maar goed, de scheidsrechter had zijn boekje niet voor niets mee.

Zo gaan we met een aardige kater de winterstop in. Door de winst van Heino op WHC gaan deze twee ploegen uitmaken wie zich tot kampioen mag kronen. Wij maken een pas op de plaats. Plek drie lijkt de hoogst haalbare. Daarnaast kunnen we, in theorie, de tweede periode nog pakken. Maar de derde is beter. Derde periode, drie sterren. Och, och, och. Ook weer 3*.

Namens de gehele selectie wensen wij u prettige feestdagen en een sportief en bovenal gezond 2012! Wij hopen u ook in het nieuwe jaar weer terug te zien langs de lijn!

Sven Geling

BAS JO17-1 - SVI B1: 1 - 6 (1 - 5)

19' doelpunt 0 - 1
21' doelpunt 1 - 1  Sven Geling (Rutger Oomen)