WHC B1 4 - 3 (3 - 1) BAS JO17-1
31-3-2012, 12:30 uur
Mulderssingel, Hoeloosweg 15 Wezep

BAS haakt voorlopig af.

Op jacht naar een plek in de nacompetitie diende BAS B1 een goed resultaat op te halen in Wezep. WHC B1 is koploper en gaf zich niet gewonnen. In een boeiend gevecht tussen twee stijlen voetbal wist WHC de Biddinghuizenaren af te troeven.

Op voorhand moesten we het doen zonder Tosan, Rick, Martijn en Jeroen. Marcel keepte bij de B2. Vanuit de C1 sloot Yordi bij ons aan.

We begonnen de wedstrijd sterk en ondanks vroeg druk zetten van WHC speelde BAS zich naar voren toe. We creëerden een overwicht en wisten deze goede start uit te drukken in een doelpunt. Art stoomde van achteruit op met de bal, legt de bal af op Sven welke in één keer door speelde naar Rutger. Rutger schoot raak. Helaas konden we niet lang van de voorsprong genieten. WHC wist haar tweede mogelijk te benutten en trok zo de stand gelijk. We lieten ons niet uit het veld slaan en gingen weer ten aanval. Wij hadden het verzorgde spel deze wedstrijd en de koploper zag zich genoodzaakt tot het spelen van vele lange ballen. De mooie kansen die we bij elkaar speelden konden Sven Tom R. en Rutger niet benutten. Het is dan ook een oude voetbalwet dat de goal dan aan de andere kant valt. Met een 3-1 achterstand gingen we de rust in.

WHC kwam sterk uit de kleedkamer en ging op jacht naar de 4-1. Uit lange bal nummer 86 in de 48ste minuut was er een twijfeling bij keeper Dylan. De aanvaller van WHC boogde de bal erover en vergrootte de voorsprong van de thuisclub. Na de goal gebeurde er weinig. Er was een laag tempo en op één kans van ons na, ook weinig dreiging voor de goals. Tot het moment dat een speler van WHC onze Sven natrapte en het veld met een rode kaart moest verlaten.

We hadden nog een goede twintig minuten te spelen. Toen een goede opbouw bij Sven terecht kwam en deze de bal kaatst op Rutger kon Rutger met een steekpass Bilal vrij zetten voor het doel. Bilal faalde niet en zo kon het Haags kwartiertje beginnen..

BAS voerde de druk goed op en kreeg kansen, kansen en nog eens kansen. De aansluitingstreffer van Tom R. een paar minuten voor tijd was te laat om nog aanspraak te kunnen maken op meer.

Zo is de eindstand weer hard. Doen we voor de verandering weer niet onder voor de tegenstander. Het betere van het spel, veel kansen, maar ook fouten. Alles draait om doelpunten maken én doelpunten voorkomen en daar doen we in beide gevallen dingen niet goed.

Na een vrij voetbal weekeinde vanwege Pasen pakken we zaterdag 14 april de draad weer op in de thuiswedstrijd tegen IJVV B1.

Tom Roskam

Bilal El-Achak

Rutger Oomen

WHC B1 - BAS JO17-1: 4 - 3 (3 - 1)

7' doelpunt 0 - 1  Rutger Oomen (Sven Geling)
13' doelpunt 1 - 1
23' doelpunt 2 - 1
30' doelpunt 3 - 1

48' doelpunt 4 - 1
67' doelpunt 4 - 2  Bilal El-Achak (Rutger Oomen)
78' doelpunt 4 - 3  Tom Roskam (-)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):