BAS JO17-1 - IJVV B1 : 4-1

BAS JO17-1 4 - 1 (1 - 0) IJVV B1
14-4-2012, 10:30 uur

BAS plichtmatig voorbij IJVV.

BAS B1 deed wat het moest doen en won van het laaggeklasseerde IJVV B1. In een matige wedstrijd van de Biddinghuizenaren waren ze te sterk voor IJVV: 4-1. Grote man aan BAS-zijde was Sven Geling met drie doelpunten en de assist op de andere doelpuntenmaker Tom Roskam.

Vooraf konden de trainers niet beschikken over Tosan, Martijn en Art. Gelukkig konden de geblesseerden Rick en Jeroen plaatsnemen op de bank. Topscorer Roskam bemande de spitspositie waardoor Bilal op rechtsbuiten mocht starten.

BAS begon prima aan de wedstrijd en binnen tien minuten had het drie meer dan goede kansen bij elkaar gespeeld. Tom R. kwam door over links. Zijn voorzet belande bij Sven, maar die zag zijn inzet gekeerd door de keeper. Even later kwam Rutger door, maar zijn poging rolde voorlangs. De derde goede mogelijkheid verdween ook aan de andere kant van de paal.

Plots stond het dan toch ineens 1-0 voor BAS. Een corner van David belande voor de voeten van Sven. Deze wist hier wel raad mee en knalde de bal het dak van het doel in. Tegenstander IJVV hield zich de gehele eerste helft bezig met verdedigen. BAS had de controle en het meeste balbezit. Om te scoren was meer nodig. IJVV verdedigde goed, want met de 1-0 tussenstand gingen we de rust in.

Na de rust, met onveranderde opstellingen, beet IJVV steeds meer van zich af en al snel lukte het ze om Marcel tot een redding te dwingen. BAS was aan de andere kant dreigend, maar niet doortastend genoeg. Het stopte er nog steeds te weinig energie in om te willen scoren. De gelijkmaker van IJVV zorgde voor de ommekeer.

Uit een corner van IJVV kregen we de bal niet weggewerkt. De IJVV'er op randje zestien schoot goed raak en liet Marcel kansloos. Vanaf de aftrap was het BAS wat een aanval opzette over de linkerkant. Luis ging de zestien in waar een lichte touche voldoende was om de scheidsrechter ervan te overtuigen dat dit een overtreding was. Aanvoerder Sven bleek weer een koele kikker te zijn door deze belangrijke penalty te verzilveren. Hard en hoog bleek voor de keeper te machtig.

Snel na deze 2-1 volgde ook de 3 en de 4-1 waarna de wedstrijd gespeeld was. De 3-1 ontstond nadat Tom Roskam zijn voorzet op de lat zag belanden. Sven stond precies op de goede plek om rustig met de binnenkant van de voet binnen te schieten. 4-1 was een snel genomen vrije schop. Sven ontving de bal en bediende Tom Roskam die zo de 4-1 kon maken en zo beloond werd voor zijn inbreng bij de andere doelpunten.

BAS deed zo wat het moest doen. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft de opdracht hetzelfde om nacompetitie voetbal te spelen; winnen!

Aanstaande zaterdag moet dit gebeuren bij rode lantaarndrager ESC B1. Aanvang in Elburg is 12:00 uur.

Sven Geling

Tom Roskam

BAS JO17-1 - IJVV B1: 4 - 1 (1 - 0)

16' doelpunt 1 - 0  Sven Geling (-)

56' doelpunt 1 - 1
58' doelpunt 2 - 1  Sven Geling (-)
61' doelpunt 3 - 1  Sven Geling (-)
66' doelpunt 4 - 1  Tom Roskam (Sven Geling)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):