ESC B1 0 - 7 (0 - 2) BAS JO17-1
21-4-2012, 12:00 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

BAS heeft geen kind aan ESC.

BAS B1 heeft op eenvoudige wijze de uitwedstrijd tegen ESC B1 weten te winnen. Al in de eerste helft was het eenrichtingsverkeer wat resulteerde in twee doelpunten voor B1. Vervolgens liep BAS in de tweede helft heel gemakkelijk uit naar een 0-7 overwinning. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Tom Roskam (2x), Rutger Oomen (2x), Yordi Schols, Tosan Zargari en Bilal El Achak.

De trainers moesten vooraf even puzzelen aan de opstelling doordat de twee middenvelders David van Dijk en Rutger Oomen niet hadden kunnen trainen de gehele week. Zodoende werd het middenveld vorm gegeven door Tom Jongen, Sven Geling en "Schollas maak die Goallas" uit de C1.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat ESC niet voor niets onderaan staat. BAS was heer en meester, had veelal het balbezit, maar drukte dit alleen niet snel uit in de score. Het had moeite met het kunstgrastapijt waar op gevoetbald moest worden. Via een gelukje en een zakbal werd toch heel verdiend de leiding genomen. Tom Jongen moest hiervoor al geblesseerd eraf nadat hij zich verstapte en zijn enkel blesseerde. Rutger kwam er voor hem in. Net voor de rust kon de keeper nogmaals de gang naar het net maken doordat Rutger bij de tweede paal kon binnen schuiven. Een ander hoogtepunt uit de eerste helft was nog de bal van Yordi op de lat.

Na de rust deed BAS B1 het veel beter dan in het eerste bedrijf. De bal ging gemakkelijker rond en al snel schoot Rutger de bal hoog en hard achter de verbouwereerde keeper. Toen Yordi de stand op 4-0 bracht kon het spandoek worden uitgerold.

Alle vijf de wissels kwamen stuk voor stuk het veld in en dat leidde nog tot enige hilariteit doordat de trainer/coach van ESC niet beschikte over de juiste kennis van de spelregels. Wij mogen namelijk vijf keer wisselen en geen drie keer. Hadden we daar nu maar een kratje op gezet..

In de laatste tien minuten voerde BAS de score op. Tom R., Tosan en Bilal deden allen een duid in het zakje. Achterin de nul gehouden en op deze manier ons doelsaldo opgevijzeld. Belangrijk in de strijd om een eventuele derde periode of de eindstand op de ranglijst.

Volgende week komt ASC'62 B1 uit Dalfsen op bezoek. Ook in deze wedstrijd zullen we vol voor de winst spelen. Aanvang wedstrijd is 10.30 uur.

Tom Roskam

Rutger Oomen

Yordi Schols

Tosan Zargari

Bilal El-Achak

ESC B1 - BAS JO17-1: 0 - 7 (0 - 2)

18' doelpunt 0 - 1  Tom Roskam (-)
39' doelpunt 0 - 2  Rutger Oomen (Tom Roskam)

42' doelpunt 0 - 3  Rutger Oomen (Bret Eijkelboom)
55' doelpunt 0 - 4  Yordi Schols (Simone Kets)
70' doelpunt 0 - 5  Tom Roskam (Rutger Oomen)
72' doelpunt 0 - 6  Tosan Zargari (Rutger Oomen)
80' doelpunt 0 - 7  Bilal El-Achak (Tom Roskam)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):