BAS JO17-1 - ASC '62 B1 : 3-3

BAS JO17-1 3 - 3 (2 - 2) ASC '62 B1
28-4-2012, 10:30 uur

Heroïsche strijd eindigt onbeslist.

In speelronde 21 van de competitie speelt BAS B1 haar laatste thuiswedstrijd van de competitie. Tegenstander is middenmoter ASC'62 B1 uit Dalfsen. Het werd een voetbalgevecht. Onbeslist, BAS wint op punten. Met negen spelers eindigen zonder knock-out. BAS blijft hierdoor in de race.

Vooraf de nodige absenten. Zo blijven we een boel blessures houden. Dit keer Martijn, Dylan, Tom J en Bilal. Hierbij waren ook nog eens Tosan en Tom R. afwezig. Een mooi waslijstje, maar #schollasmaakdiegoallas was weer zo vriendelijk om ons bij te staan. Arlind uit B2 was uiteindelijk de enige wisselspeler op de bank.

De wedstrijd begon nogal onfortuinlijk voor de rood hemden. Een corner werd er ineens ingedraaid en zo kon ASC haar tactiek verder beproeven. Inzakken tot de middenlijn en BAS het spel laten maken. Iets wat al wel redelijk ging, maar er werd te weinig gecommuniceerd in het veld. Het was dan ook slordig wat we lieten zien. Ondanks dat werd de druk op ASC wel opgevoerd en toen Rutger over links doorknalde was het een ASC verdediger die bal in eigen doel werkte.

Voor de rust kwamen we op voorsprong. Art schoot in twee instanties goed raak. Zo leek er niets aan de hand. Een foutieve inspeel pass en goed uitgespeelde counter leidde kort voor de rust tot de gelijkmaker. Onmacht nam bezit van de BAS spelers en deze namen we mee de tweede helft in.

Al snel in de tweede helft moesten we met tien spelers verder nadat Marcel buiten de zestien meter een doorgebroken speler onderuit haalde. De scoringspositie was er nog niet echt, maar goed, de scheidsrechter beslist. De vrije trap werd een prooi voor inval doelman Rudo en de ondertal situatie maakte krachten los bij de overigen.

Ondertussen werd besloten om keeper Hessel bij de C1 op te halen, nog voordat Hessel gearriveerd was, was er alweer het nodige gebeurt. Rutger kreeg zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. En ook Rudo moest een keer de gang naar het net maken. Hessel kwam erin voor Rick en zo ging Rudo weer voetballen.

Met negen spelers kwamen we snel terug tot 3-3. Een corner van Simone werd door Yordi op waarde geschat en binnen getikt. Er waren nog 25 minuten te spelen. De tactiek werd vrouwen en kinderen eerst in een 1:4:3:1 formatie. Sven werd als enige man voorin zo snel mogelijk gezocht en hij mocht het zelf gaan uitzoeken of wachten op de aansluiting. Toen Marc even later geblesseerd uitviel verving Arlind hem en ging Simone op rechts spelen.

De tijd verstreek en het lukte ASC niet om gevaarlijk in de buurt van Superman Hessel te komen. Voorin kwamen wij nog tot twee corners, verder was het veel strijd en knokken voor wat we waard waren. Ik heb mensen met een dubbel paar longen zien lopen en de strijd van Sven en Art kostte hun nog wel een gele kaart. Maar goed, het mocht dan ook wat kosten. Dat Sven dan ook met kramp in beide benen naar de kant moest betekent dat hij op vrijdag wat eerder naar bed moet. Stefan uit de C1 kwam er overigens in en David werd onze machtige aanvoerder. De begeleiding van ASC was overigens niet overal blij mee. Wij zouden ook niet blij worden als we tegen negen man geen kans konden creëren.

Het slotoffensief was voor ASC, maar Hessel redde keurig op een afstandsschot en de corner die daarop volgde werd niet gevaarlijk. Arlind kon aan de andere kant nog een keer aan een dribbel beginnen. Hij strandde helaas op een ASC verdediger. Na een minuut of vijf blessuretijd erbij was het wel leuk geweest en eindigde de wedstrijd in 3-3.

Waar vooraf voor de winst werd gegaan is een eindresultaat onder deze omstandigheden een bonuspunt. Volgende week spelen we de laatste competitiewedstrijd. Tegenstander in Zwolle is HTC B1.

Eigendoel

Art Drent

Yordi Schols

BAS JO17-1 - ASC '62 B1: 3 - 3 (2 - 2)

6' doelpunt 0 - 1
25' doelpunt 1 - 1  Eigendoel (Rutger Oomen)
34' doelpunt 2 - 1  Art Drent (-)
37' doelpunt 2 - 2

51' doelpunt 2 - 3
55' doelpunt 3 - 3  Yordi Schols (Simone Kets)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):