BAS JO17-1 - Zeewolde B1 : 3-2

BAS JO17-1 3 - 2 (2 - 1) Zeewolde B1
26-11-2011, 11:00 uur

B1 wint in oefenwedstrijd van Zeewolde B1.

In de oefenwedstrijd tegen Zeewolde B1 heeft BAS B1 een 3-2 overwinning behaald. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Rutger Oomen de winnende treffer. De andere doelpunten kwamen op naam van Sven Geling en Tom Roskam.

Voor BAS B1 een belangrijke test wedstrijd naar de laatste twee competitiewedstrijden voor de winterstop. In deze twee wedstrijden speelt het tegen de nummer twee en vijf van de ranglijst. Vooraf waren er geen zorgen voor de trainers. In deze wedstrijd verdedigde Marcel het doel en was Rutger onze aanvoerder. Rick, Bilal en Tosan bezetten de bank. Bret, Dylan en Jeroen speelden bij de B2.

Zeewolde B1 komt normaliter uit in de 3e divisie en bezetten daar momenteel de 10e plaats. Van enig krachtsverschil was in de beginfase geen sprake. BAS begon overdonderend. Martijn zetten Sven na twee minuten spelen vrij voor de keeper en de openingstreffer stond op de borden. Verder ging het spel in de beginfase op en neer. Na een kwartier spelen nam Zeewolde het heft in handen en drukte het BAS in de verdediging. De gelijkmaker, ondanks formidabele reddingen van Marcel, was een logisch vervolg.

Het laatste kwartier van de eerste helft hadden de roodhemden het overwicht en Tom Roskam besloot een solo - 'ik kon de bal maar niet voorgeven'- met het enig passende resultaat. Met de voorsprong gingen we de rust in.

In de rust kwamen Rick en Bilal het veld in voor Martijn en Sven. Na tien minuten in de tweede helft verving Tosan Simone. En later in de wedstrijd zouden Martijn en Sven, Art en Tom R. nog aflossen.

De donderpreek van de Zeewolder trainer werd ook nog even aangehoord in de rust. En de jongens uit Zeewolde begonnen dan ook stormachtig in de tweede helft. BAS hield wel stand, kreeg zelf een goede kans in de tegenaanval, maar moest toch capituleren en zo was de wedstrijd weer in evenwicht.

Het slotakkoord was voor de B1. Sven had een werkelijk splijtende pass in huis op Rutger. Zo net achter de verdediging langs. Rutger controleerde en schoof raak.

De goede vorm etaleert zich dan weer ten top. Zo'n goal net voor het sluiten van de markt; heerlijk. B1 wint nu voor de zesde keer op rij. Overwinning zeven en acht dienen daar bij te komen om zo lekker de winterstop in te gaan.

Tom Roskam

Rutger Oomen

Sven Geling

BAS JO17-1 - ZEEWOLDE B1: 3 - 2 (2 - 1)

2' doelpunt 1 - 0  Sven Geling (Martijn Boer)
19' doelpunt 1 - 1
37' doelpunt 2 - 1  Tom Roskam (-)

54' doelpunt 2 - 2
76' doelpunt 3 - 2  Rutger Oomen (Sven Geling)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):