BAS JO17-1 - Sparta Nijkerk B2 : 6-3

BAS JO17-1 6 - 3 (2 - 3) Sparta Nijkerk B2
17-12-2011, 12:00 uur

BAS luidt het jaar uit tegen Sparta.

In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2011 werd er vriendschappelijk gespeeld tegen Sparta B2 uit Nijkerk. Gewonnen werd er door de kerels uit Biddinghuizen. Eindstand: 6-3. Doelpuntenmakers waren Rutger Oomen 4x, Bilal El Achak en Sven Geling. Grote man aan BAS zijde was echter David van Dijk. Als olie in de motor betoverde hij veld vier.

Vooraf waren er de nodigen afwezigen, om uiteenlopende redenen. Het betrof: (de jarige) Rick, Jeroen, Tom J., Martijn en Marcel. Zodoende speelde Yordi uit de C1 de gehele wedstrijd met ons mee. Sven en Tosan startten vanaf de bank.

Onder relaxte omstandigheden kregen we in de eerste vijf minuten al drie honderd procent kansen. Verkeerd afwerken van Rutger en Tom R. hield een brilstand op de borden. De tweede kans voor Rutger was wel raak. Wat opviel was de pass met links van Bilal waarmee hij Rutger vrije doorgang gaf. Dat Sparta niet voor niets bovenaan staat bij hun in de competitie werd duidelijk. Geen communicatie tussen Rudo en Dylan zorgde voor de gelijkmaker, niet veel later stonden we achter.

BAS bleef wel gemakkelijk kansen bij een spelen. We hadden wel een elf meter trap nodig om gelijk te komen. Tom R. ging gewillig naar het gras. Rutger eiste de bal op en schoot raak. Net voor de rust was er een mooie aanval van de Spartanen wat de ruststand op 2-3 bracht.

Het ging toch niet helemaal als gewenst en de tweede helft moest er een schepje bovenop worden gedaan. Sven en Tosan kwamen het veld in voor Rudo en Simone. Rutger kwam hierdoor achterin te spelen.

De gehele tweede helft hebben we Sparta maar sporadisch van eigen helft zien komen. BAS had een groot veld overwicht, maar speelde teveel in de as van het veld om tot uitgespeelde kansen te komen. Vaak werd er gelopen en gedraaid met de bal. Ondanks dit alles werden we toch gevaarlijk. Weer was het Tom R. die naar het gras. Dit maal schoot vaste strafschoppennemer Sven raak.

Niet veel later raakte Tom R. geblesseerd aan zijn enkel. Rudo kwam er voor hem in waardoor Rutger en Sven beide een positie doorschoven.

Het was wachten op de voorsprong voor de roodhemden. Maar eigenlijk vrijwel iedereen in de voorhoede en op het middenveld mistten de kansen. De grootste was nog wel voor Tosan die van binnen de vijf meter het lukte om de bal tegen de keeper aan te schieten.

Onder leiding van David bleven we zoeken naar het doelpunt. David leek een extra motortje te hebben deze morgen. Hij bleef maar gaan. Het was dan ook vanuit een afgepakte bal van David, dat David Rutger weg kon sturen. Rutger maakte geen fout en schoof raak. Het 'verzet' bij Sparta was nu helemaal gebroken. In de laatste tien minuten hadden we nog wel zes keer kunnen scoren. Maar niemand lukte het zonder hulp van David. Weer een pasje op Rutger en later op Bilal zorgde voor de 6-3 eindstand en een bijzondere vermelding voor anti-vedette David. Rennen, vliegen, aanwijzingen, creatie en motiveren. Die David. Wat een bereheld.

Dinsdag de afsluitende training met de B1. Donderdag het kipschieten. We zien elkaar nog deze week.

Rutger Oomen
4x

Bilal El-Achak

Sven Geling

BAS JO17-1 - SPARTA NIJKERK B2: 6 - 3 (2 - 3)

5' doelpunt 1 - 0  Rutger Oomen (Bilal El-Achak)
8' doelpunt 1 - 1
10' doelpunt 1 - 2
28' doelpunt 2 - 2  Rutger Oomen (-)
38' doelpunt 2 - 3

48' doelpunt 3 - 3  Sven Geling (-)
72' doelpunt 4 - 3  Rutger Oomen (David van Dijk)
76' doelpunt 5 - 3  Rutger Oomen (David van Dijk)
80' doelpunt 6 - 3  Bilal El-Achak (David van Dijk)

Speler van de wedstrijd: David van Dijk

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):