Zeewolde B1 4 - 2 (2 - 1) BAS JO17-1
14-1-2012, 11:00 uur
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

Uitgeschakeld in de Flevolandcup.

In de returnwedstrijd van de kwartfinale van de Flevolandcup vond BAS B1 haar waterloo. De voorsprong uit de heenwedstrijd kon niet worden verdedigd, een doelpunt kwam het tekort. Acht minuten voor tijd maakte Zeewolde het verschil. De tijd was hierna tekort om alsnog door te mogen bekeren.

BAS ging gehavend de strijd aan met Zeewolde. Van de zeventien selectiespelers waren er slechts 12 beschikbaar. In de lappenmand zaten Jeroen, Simone en Martijn. Rick was een weekend weg. Marcel keepte in de B2. Zo begonnen we met de volgende opstelling; Dylan, Bret, Rudo, Art, Marc, Tom J. Rutger, David, Bilal, Sven en Tosan. Tom R. startte vanaf de bank.

Al na zes minuten spelen was de voorsprong uit de heenwedstrijd verdwenen. De rechtsbuiten kon in de lange hoek binnen schuiven. Gelukkig konden we snel de gelijkmaker maken. Tom Jongen speelde Sven vrij welke de keeper voorbij ging en vanuit een moeilijke hoek goed binnenschoot. Zo was de wedstrijd gelijk goed los gekomen. De duels waren voornamelijk op het middenveld. Een goal van Tom Jongen werd afgevlagd voor buitenspel. Een schot van Zeewolde ging voorlangs. Toch was het de thuisploeg wat met een voorsprong ging rusten. Op de zestien meter mocht gekapt en gedraaid worden. Het schot was niet te houden voor Dylan.

Nog voor de rust was Tom R. erin gekomen voor Marc. Tom kwam in de spits. Sven en Rutger daalden beide een linie. Art ging naar links. De tweede helft werd goed begonnen. Met deze stand waren we immers uitgeschakeld. De buitenspelers Bilal en Tosan kwamen meer in het spel voor. David en Tom J. buffelden in de rondte. Bilal zorgde voor de gelijkmaker. De uit zijn doel gekomen keeper werd verschalkt met een treffer in de winkelhaak.

Gestuwd door deze treffer gingen we op zoek naar de mokerslag voor Zeewolde. Zoeken, zoeken, maar we waren niet heel doortastend om zo uiteindelijk ook iets te vinden. Deze fase, met heel veel gewonnen duels, kostte een bult energie welke we op het eind tekort kwamen. Zeewolde scoorde twee keer en in de tussentijd faalden we in een 2:1 situatie tegen de keeper. Hadden we gescoord, waren we door. Nu was er in het slotoffensief alleen nog een kans voor David. Maar met buitenkant links in plaats van rechts ben je bij voorbaat kansloos.

Zo wordt er helaas niet door gebekerd. Een einde van een sprookje. Volgende week zaterdag komen we in de herkansingsronde uit tegen Unicum B1.

Bilal El-Achak

Sven Geling

ZEEWOLDE B1 - BAS JO17-1: 4 - 2 (2 - 1)

6' doelpunt 1 - 0
8' doelpunt 1 - 1  Sven Geling (Tom Jongen)
35' doelpunt 2 - 1

44' doelpunt 2 - 2  Bilal El-Achak (-)