BAS JO17-1 - SDC Putten B1 : 4-2

BAS JO17-1 4 - 2 (1 - 1) SDC Putten B1
17-3-2012, 11:00 uur

Tussen begin- en eindsignaal.

BAS en SDC Putten oefenden er deze zaterdag op los. In een aardige wedstrijd waarbij door beide teams goed georganiseerd werd gespeeld bleken de individuele kwaliteiten van de rood hemden doorslaggevend. Einduitslag: 4-2.

De opstelling aan BAS zijde was iet wat verrassend door het opstellen van Simone als rechtervleugel verdediger. Door de blessures van verdedigers Rick, Jeroen en Martijn plus de afwezigheid van Rudo waren we hiertoe genoodzaakt. Simone vulde haar positie in de eerste helft goed in en in de tweede helft speelde ze op haar eigen stekkie voorin.

BAS, dat met een duidelijke opdracht het veld in werd gestuurd, begon afwachtend aan de wedstrijd en daardoor werd het nogal saai om naar te kijken. Veel gebeurde er niet en dat was juist de bedoeling. Nadat we wisselden van tactiek werd het spel meer en meer open. Het speelveld verplaatste zich naar de helft van Putten, maar aan de andere kant was het ineens raak. Dylan kreeg de bal niet vast bij een vrije trap en de rebound werd erin gewerkt.

Ondertussen knalde David volle bak tegen de paal en kwam Bilal tot twee keer toe net te kort om gelijk te maken. Met Rutger als aanjager vanaf het middenveld kreeg Putten het moeilijker in de opbouw. Het was dan ook meer dan terecht dat Tom Jongen de stand gelijkt trok. Vanuit een goede opening op rechts, het mee opkomen van Simone kon Tom in stelling worden gebracht. Met een geplaatste bal verschalkte hij de keeper.

In de tweede helft zakte dezelfde Tom een linie en vormde hij met Art het centrale verdedigingsduo, zo kon Simone naar voren. BAS trok de lijn van de eerste helft door en speelde naar behoren. Het was wachten op een treffer van BAS. Simone was ook dit keer bij het doelpunt betrokken. De aanval vanaf links belande bij Simone. De keeper kon in eerste instantie redden, maar Tom Roskam stond op de goede plek om binnen te schieten. SDC Putten was nu niet meer bij de les en konden de rood hemden niet meer aan. David zag een breedte bal van SDC aankomen, onderschepte en ging er alleen van door. Met de bal is hij ook niet bij te houden en voor de keeper werkt David prima af.

BAS heeft de smaak te pakken en met meer zorgvuldigheid had de score groter kunnen worden. Aan de andere kant waren we tevreden dat we verdedigend niet meer in grote problemen kwamen. Tom Jongen bekroonde zijn sterke optreden met een tweede treffer door een corner van Rutger tegen de touwen te koppen. Goede corner, maar vooral goed ingelopen van Tom. Zo scoorden we weer eens uit een corner. Na deze goal gingen voetjes van het gas af en mocht SDC scoren. Een kleine tegenvaller. Onnodig ook.

Volgende week gaat het weer om de punten. We ontvangen Go Ahead B1 uit Kampen. Aanvang wedstrijd 10:30 uur.

Tom Jongen

Tom Roskam

David van Dijk

BAS JO17-1 - SDC PUTTEN B1: 4 - 2 (1 - 1)

26' doelpunt 0 - 1
38' doelpunt 1 - 1  Tom Jongen (Simone Kets)

64' doelpunt 2 - 1  Tom Roskam (Simone Kets)
70' doelpunt 3 - 1  David van Dijk (-)
75' doelpunt 4 - 1  Tom Jongen (Rutger Oomen)