Zwolsche Boys B1 3 - 5 (1 - 2) BAS JO17-1
25-2-2012, 10:30 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

BAS overwint in Zwolle.

De hervatting van de competitie heeft BAS B1 drie punten opgeleverd. In een degelijke wedstrijd wist het tegenstander Zwolsche Boys te overwinnen. Doelpuntenmakers aan BAS zijde waren Tom Roskam (3x), Bilal El Achak en Rutger Oomen.

Vooraf waren er de nodige zorgen, maar toen het zaterdag was vielen de puzzelstukjes mooi in elkaar. Marc was hersteld van een griepje en ook Tosan was van de partij. We moesten het wel stellen zonder Martijn, Jeroen, Marcel en onze bad boy Sven.

De openingsfase van de wedstrijd was rommelig. Veel balverlies over en weer. Zo ontstonden ook de eerste mogelijkheden. Dylan redde goed en dit zorgde ervoor dat niet tegen een achterstand aan zouden kijken. Hierna kregen wij meer grip op de tegenstander en hieruit kregen we een veldoverwicht. Duels werden gewonnen en we stonden goed georganiseerd. Het was dan ook wachten totdat wij de openingstreffer zouden maken. Een spel verplaatsing van links naar rechts lag hieraan de grondslag. Bilal begon met dribbelen. Trok naar binnen en werd maar niet aangevallen. Voor de keeper schoof hij de bal beheerst binnen.

Zo ongeveer gelijk uit de volgende aanval en goed druk zetten belande de bal via Simone voor de voeten van Tom R. die geen fout maakte en via de binnenkant van de paal afrondde. Zo stond er ineens een marge van twee op het BAS autowas scorebord. We kakten nu wat in wat als gevolg had dat Zwolsche Boys vele standaard situaties te nemen kreeg. Uit één van deze wisten zij te scoren zodat we met een 1-2 ruststand de kleedkamers in gingen.

In de rust een lauw bakkie thee wat zich prima afspiegelde met de eerste helft die wij op de mat legden. Het was bovenal degelijk, maar we moesten de duels blijven winnen en de organisatie houden voor de tweede ballen.

Uit een ongelukkig moment in de opbouw wisten de Boys from South gelijk te maken. We rechtte onze rug en de 2-3 via Tom R. was om te likkebaarden. Natuurlijk de prima binnenkant voet afronding voor een leeg doel, maar zeker de aanval die er aan vooraf ging. Dit maal werd het spel onderlangs via Bret naar links verplaatst. Bret opende door op Simone. Simone stuurde met een pass op maat turbo'tje Rutger weg, hij behield het overzicht (struikelde niet over eigen ledematen) en deze gaf Tom R. de niet te missen kans. BAS zat er nu lekker in en in deze fase moesten we de wedstrijd gaan beslissen. Dit leek ook te gebeuren door weer een doelpunt van Tom, maar vijf minuten later maakten we het onnodig spannend.

Er was toch nog zo'n twintig minuten te spelen en Zwolsche Boys ging ervoor. We hielden keurig stand. Met name Art regeerde achterin. Geconcentreerd en solide spelend. Voorin en op het midden lieten we ons iets wat gek maken door de man met de vlag en de man met de fluit. Onnodig spannend noemen we dat. Het was dan ook een hele opluchting dat Rutger zijn hoofd koel hield toen hij een rebound voor het inschieten kreeg. Een schietgebedje op bank bleek gehoord. Rutger schoot raak met de binnenkant van de voet.

In de laatste tien minuten hadden we de score kunnen uitbreiden. Er veranderde echter niets aan. Het was een terechte overwinning van een degelijk spelend BAS B1 welke het zich onnodig moeilijk maakte.

Zaterdag komt Nieuwleusen op bezoek in Biddinghuizen. Aanvang: 10.30 uur.

Tom Roskam
3x

Rutger Oomen

Bilal El-Achak

ZWOLSCHE BOYS B1 - BAS JO17-1: 3 - 5 (1 - 2)

16' doelpunt 0 - 1  Bilal El-Achak (-)
19' doelpunt 0 - 2  Tom Roskam (Simone Kets)
34' doelpunt 1 - 2

46' doelpunt 2 - 2
47' doelpunt 2 - 3  Tom Roskam (Rutger Oomen)
55' doelpunt 2 - 4  Tom Roskam (Bilal El-Achak)
60' doelpunt 3 - 4
70' doelpunt 3 - 5  Rutger Oomen (-)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):