OWIOS B1 0 - 8 (0 - 1) BAS JO17-1
25-8-2012, 10:45 uur
Bovenmolen, Bovenheigraaf 19 Oldebroek

Bekeravontuur voortvarend van start

Na een tweetal weken van training speelde BAS B1 afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd van het seizoen. Er moest voor de beker worden aangetreden tegen OWIOS B1 uit Oldebroek. Om 10:45 uur plaatselijke tijd werd er afgetrapt waarna en omstreeks 12:25 uur een dik verdiende 0-8 eindstand op het bord stond.

Met vakantiegangers Marijn en Niels op de bank begonnen de overige elf afgereisde spelers aan de aftrap. Jeffrey speelde op '10' en Nigel de Kogel startte in de spits. B1 begon goed aan haar eerste wedstrijd en trok gelijk het initiatief naar zich toe door de bal goed in de ploeg te houden. Na een vijftal minuten spelen werd van het middenveld rechterspits Stefan gezocht en gevonden, en schoof de bal onder de uitkomende keeper door. Hiermee kegelde hij Stefan onderuit waardoor de scheidsrechter een strafschop gaf en geen doelpunt aan ons. Gelukkig benutte Stefan zelf de penalty, achter dezelfde keeper, want die mocht blijven staan..

Gedurende de eerste helft speelde BAS keurig georganiseerd en had keeper Jamie het rustig. Aanvallend lukte het over rechts een aantal malen door te komen, op de linkerkant stokte het. Een kans was er nog voor Saif, maar zijn kopbal werd gepakt.

In de rust was er tevredenheid over het vertoonde spel. De afgesproken dingen werden goed nageleefd. Voor het tweede bedrijf moesten we ervoor zorgen dat er meer beweging bij het middenveld en de voorwaartsen moest zijn om zo gevaarlijker te worden.

De tweede helft ging door waar de eerste helft gebleven was. BAS het meeste balbezit en de controle over de partij. Het tweede doelpunt kwam zowel figuurlijk als letterlijk uit de lucht vallen. Vanaf de zijlijn voor de dug-out zo ongeveer zag Patrick zijn broer(tje?) Stefan voor het doel verschijnen. De voorzet over grote afstand was afgemeten en de kopgoal over de keeper prachtig. Het verzet van OWIOS leek hierbij gebroken.

De kansen voor BAS stapelden zich op waar de grootste, na goed inschuiven, voor Jesper was. Uiteindelijk ging Stefan op voor de derde treffer van de morgen. Hierna leek de OWIOS goal een grote schiettent te worden. In het laatste kwartier scoorden we nog vijf keer wat de eindstand op 0-8 bracht. Doelpunten achtereenvolgens van Nigel, Stefan, Stefan, Thomas en Saif.

De bekercompetitie kon op deze manier bijna niet beter starten. De andere wedstrijd in de poule eindigde in een 4-2 overwinning voor Oene B1 tegen Elspeet B1. Laatst genoemde is volgende week onze tegenstander. Eerst oefenen we woensdag in en tegen Horst. De training maandag is van 19.30 - 21.00 uur.

Stefan Timmerman
5x

Nigel Kerkhoff

Thomas de Gier

Saif Sanharib

OWIOS B1 - BAS JO17-1: 0 - 8 (0 - 1)

6' doelpunt 0 - 1  Stefan Timmerman (-)

48' doelpunt 0 - 2  Stefan Timmerman (Patrick Timmerman)
61' doelpunt 0 - 3  Stefan Timmerman (Thomas de Gier)
66' doelpunt 0 - 4  Nigel Kerkhoff (Thomas de Gier)
68' doelpunt 0 - 5  Stefan Timmerman (Saif Sanharib)
70' doelpunt 0 - 6  Stefan Timmerman (Darwin Ruiter)
74' doelpunt 0 - 7  Thomas de Gier (-)
76' doelpunt 0 - 8  Saif Sanharib (-)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):