Elspeet B1 4 - 5 (2 - 2) BAS JO17-1
1-9-2012, 11:00 uur
Op de Heide Elspeet, Uddelerweg 100 Elspeet

Spannend tot het eind

BAS B1 en Elspeet B1 maakte er in het onderlinge bekertreffen een spannende wedstrijd van. Het scoreverloop was krankzinnig en daarom van begin tot eind spannend. Gelukkig trok BAS verdiend aan het langste eind.

De reis naar Elspeet ging niet voortvarend en we waren ook nog vergeten Stefan T. mee te nemen. Deze speelde zodoende met de A1 mee en trapte daar een paar ballen het doel in. Zonder Stefan, maar met de in top-vorm zijnde Saif was de BAS trein snel op stoom. Nigel keurig in de spits bediende Saif en deze trof doel, een droomstart, maar niet voor lang. De eerste de beste diepe bal van Elspeet, een wat later bleek een beproefd recept, viel achter de verdediging en er was geen houden aan, 1-1.

Net zo snel als dat Elspeet antwoordde had Saif zijn antwoord klaar. Volgens horen zeggen (Loyd) een wereldgoal met ze links diagonaal in de bovenhoek. Ook nu was het evenwicht snel hersteld. Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft was wederom Saif niet af te stoppen en gaf Thomas een niet te missen kans. Dit keer was het vanaf de aftrap ongeveer Elspeet wat weer langszij mocht komen. De wedstrijd kon nu twee kanten op, al had BAS het betere van het spel. Overal op het veld werd er goed gebuffeld en dit betaalde zich uit in een nieuwe voorsprong. Via Nigel belande de bal bij Thomas die de trekker overhaalde. Zaak was nu om Elspeet niet meer langszij te laten komen en de voorsprong uit te breiden. Dit lukte. Met een van zijn laatste acties gooide Nigel de wedstrijd in het slot.

Elspeet mocht nog een keer scoren van ons. Ondanks de extra, extra speeltijd van de scheidsrechter kwam de overwinning niet meer in gevaar. Samen met Oene (beide 6 uit 2) gaan we uitmaken wie er door mag bekeren.

Zaterdag aanstaande de eerste competitiewedstrijd. We presenteren ons om 10:30 uur aan ons eigen publiek. Tegenstander is DOS Kampen B2.

Thomas de Gier

Saif Sanharib

Nigel Kerkhoff

ELSPEET B1 - BAS JO17-1: 4 - 5 (2 - 2)

4' doelpunt 0 - 1  Saif Sanharib (Nigel Kerkhoff)
8' doelpunt 1 - 1
11' doelpunt 1 - 2  Saif Sanharib (Patrick Timmerman)
39' doelpunt 2 - 2

49' doelpunt 2 - 3  Thomas de Gier (Saif Sanharib)
51' doelpunt 3 - 3
63' doelpunt 3 - 4  Thomas de Gier (Nigel Kerkhoff)
72' doelpunt 3 - 5  Nigel Kerkhoff (Thomas de Gier)