BAS JO17-1 8 - 4 (4 - 3) Oene B1
Bekerwedstrijd
20-10-2012, 11:00 uur

BAS B1 bekert verder

De laatste poulewedstrijd van de beker was een kraker vooraf. Zowel BAS B1 als Oene B1 wisten de eerste twee bekerwedstrijden te winnen. De winnaar van dit duel zou zich gaan plaatsen voor de eerste knock-out ronde. BAS liet er, met name in de tweede helft, geen gras over groeien en plaatste zich grandioos voor de volgende ronde.

Er werd begonnen in een opstelling die toch wel redelijk vertrouwd is. Al werd er door de harde kern supporters opgemerkt dat er dit keer op het middenveld een plekje in was geruimd voor Jesper en dat Patrick het slot op de deur was achterin. Voorin zou met name Thomas een plaag zijn voor de gasten uit Oene.

De wedstrijd voor BAS begon desastreus. Het leek alsof we in de vakantie-stand stonden met z'n allen. De cornerbal voor Oene werd voor het doel gebracht, waar iedereen de bal liet gaan kon de kleinste man van Oene de bal binnen werken. Ook de tweede aanval van Oene ging gelijk binnen. Dit op prachtige wijze. Een streep onderkant lat in de korte hoek was niet te keren voor Jamie. Gelukkig had Nigel tussendoor (op goed aangeven van Thomas) tegen kunnen scoren.

Dat de doelpunten vielen als warme broodjes was na een kwartier spelen wel duidelijk. BAS had de score omgedraaid. Twee keer was het Thomas die het eindstation was van een keurig uitgespeelde aanval. BAS hield nu de overhand, maar was druistig in balbezit. De rust ontbrak op de meeste momenten. Zo kon de wedstrijd niet geheel naar zich toe worden getrokken. Het moest dan ook lijdend toezien dat Oene op gelijke hoogte kon komen.

Op slag van rust een dodelijk moment. BAS speelde keurig naar de zestien meter toe en Niels leek het eindstation. De keeper pareerde, maar via Saif kwam de bal weer terug voor de voeten van Niels welke nu prima doel trof. Net voor rust een dodelijk moment om te scoren.

Zodoende konden in de rust de puntjes op de i worden gezet. Strakker verdedigen achterin en ten koste van alles een tegendoelpunt willen voorkomen. Vanaf het middenveld de ballen naar de buitenkant en het liefst in de voet. Gewisseld werd er ook. René ging op linksvoor spelen, Stefan op de mid-mid en Marijn op linksachter.

Het strakke verdedigen werd goed opgepakt de tweede helft door de laatste linie. Helaas ging de bal wel al snel op de stip na een te laat ingezette sliding. De penalty werd benut en de stand was weer gelijk. Ondertussen moest trainer-Stefan op de foto met het 1ste elftal en had Richard de touwtjes in handen gekregen. Met naar eigen zeggen een paar magistrale aanwijzingen werd een tien minuten later de zege veilig gesteld. Het spel werd via het middenveld al steeds beter en de beloning kwam via Thomas, Nigel en twee keer Stefan. Wederom een paar goed uitgespeelde doelpunten! Oene kwam er niet meer aan te pas en zo stond er een 8-4 eindstand op de borden.

Wanneer de volgende bekerronde is, is nog niet bekend. Wie de tegenstander is, is ook nog niet bekend. Wat al wel bekend is, is dat zaterdag de uitwedstrijd tegen ESC B1 wacht. En de eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste! Hopelijk kunnen we weer een grote groep trouwe toeschouwers verwelkomen. De vader van Brandan wordt nog hartelijk bedankt voor het hanteren van de vlag!

Thomas de Gier
3x

Stefan Timmerman

Nigel Kerkhoff

Niels Mangnus

BAS JO17-1 - OENE B1: 8 - 4 (4 - 3)

2' doelpunt 0 - 1
4' doelpunt 1 - 1  Nigel Kerkhoff (Thomas de Gier)
5' doelpunt 1 - 2
13' doelpunt 2 - 2  Thomas de Gier (Nigel Kerkhoff)
15' doelpunt 3 - 2  Thomas de Gier (Jesper Claassen)
33' doelpunt 3 - 3
40' doelpunt 4 - 3  Niels Mangnus (Saif Sanharib)

43' doelpunt 4 - 4
56' doelpunt 5 - 4  Thomas de Gier (-)
66' doelpunt 6 - 4  Stefan Timmerman (-)
68' doelpunt 7 - 4  Nigel Kerkhoff (-)
71' doelpunt 8 - 4  Stefan Timmerman (Thomas de Gier)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):