BAS JO17-1 - OWIOS B1 : 3-1

BAS JO17-1 3 - 1 (1 - 1) OWIOS B1
22-9-2012, 11:00 uur

OWIOS met geduld verslagen

Na tachtig minuten voetbal viel er een 3-1 einduitslag te noteren. Zo op het oog een zakelijke overwinning, ware het niet dat BAS B1 er hard voor moest werken om de punten in Biddinghuizen te houden.

Voordat we goed en wel begonnen waren aan de wedstrijd keken we tegen een achterstand aan. Waar wij als eerst via Thomas gevaarlijk waren voorin, was het achterin nog niet scherp genoeg en kon OWIOS door goed storen onze achterhoede in verlegenheid brengen. Voor Jamie was er geen redden aan, 0-1.

De achtervolging, die moest worden ingezet, ging niet van harte. Er was veel onnodig balverlies waardoor meerdere spelers niet lekker in de wedstrijd kwamen. Toen er een goede aanval tentoon werd gespreid kon gelijk de gelijkmaker genoteerd. Over links werd een prima combinatie opgezet welke door Thomas voor het doel werd gebracht. Daar stond Stefan om de bal tussen de palen te schieten, 1-1. Met deze tussenstand gingen we de rust in.

Na de rust tapte BAS uit een ander vaatje. Er werd met geduld gespeeld en we lieten de bal veel beter rondgaan. Hierdoor kwam OWIOS vrijwel niet meer in het spel voor. Uiteindelijk werd ons geduld wel heel erg op de proef gesteld. Via de ingevallen (spits) Jesper kwamen we door over de rechterkant waar een afgemeten voorzet volgde op Stefan. Deze hield het hoofd koel en plaatste de bal ineens diagonaal met binnenkant voet in het zijnet. Of dit nog niet goed genoeg was, was het een minuut later al 3-1. De onopvallend goed spelende Thomas gaf Jesper een vrije doorgang en deze passeerde vakkundig de Oldebroeker goalie.

In het resterende deel van de wedstrijd werden er nog enkele kansen bij elkaar gespeeld, de mooiste werd gemist door Jesper, maar bovenal. Er werd helemaal niets meer weggegeven waardoor de zege niet meer in gevaar kwam.

Volgende week speelt BAS B1 de derby tegen asv Dronten, in Dronten. Aanvang 14:30 uur.

Stefan Timmerman

Jesper Claassen

BAS JO17-1 - OWIOS B1: 3 - 1 (1 - 1)

5' doelpunt 0 - 1
25' doelpunt 1 - 1  Stefan Timmerman (Thomas de Gier)

63' doelpunt 2 - 1  Stefan Timmerman (Jesper Claassen)
64' doelpunt 3 - 1  Jesper Claassen (Thomas de Gier)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):