ASV Dronten B2 3 - 5 (2 - 3) BAS JO17-1
29-9-2012, 14:30 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

De slag bij veld 7

Zaterdag 29 september vond de eerste polder derby voor BAS B1 plaats tegen ASV Dronten B2. De wedstrijd werd op het beruchte veld 7 van de Drontense vereniging afgewerkt. Vooraf werd er veel gesproken over deze wedstrijd en zou het ware strijd moeten opleveren. Deze inschatting bleek meer dan waar en het werd een echt voetbal gevecht op veld 7.

De verwachting was dat ASVD in de beginfase zou gaan stormen richting het BAS doel en de gekozen tactiek was dan ook om iets in te zakken. Op deze manier zou er veel ruimte gecreëerd worden achter de Dronten defensie en daar zou BAS met snelle mensen gebruik van kunnen maken . Dit bleek uit te komen en in de beginfase werd er veel druk uitgeoefend op de BAS defensie. Deze bleek echter goed te staan en op wat afstandschoten na werd de beginfase overleefd. De betere kansen waren in de beginfase echter voor de ploeg uit Biddinghuizen. Met twee mes scherpe counters had de ploeg al op 0-1 moeten staan maar Saif en Stefan lieten het na om de kansen te benutten. Na 10 minuten kroop BAS uit zijn schulp en liet zien dat het voetballend de baas was vandaag. Echter kwam het plotseling op een 1-0 achterstand in de 15e minuut. De spits van ASVD wist goed gebruik te maken van de aangeboden ruimte in de defensie van BAS en liet keeper van Houten kansloos.

De reactie van BAS B1 was echter schitterend en besloot uit een ander vat te tappen. Duels werden keer op keer gewonnen en elke tweede bal was voor de ploeg uit Biddinghuizen. Na 16 minuten vond onze Niels Mangnus het wel mooi geweest en besloot met zijn linkerbeen zeer fraai uit te halen en de bal verdween schitterend in de kruising, 1-1. Nog geen twee minuten later stuurde de goed spelende Maikel de Leeuw onze linksbuiten Saif diep en die wist wel raad met deze bal. Hij schoot deze koelbloedig tegen het net aan en BAS nam de leiding in de wedstrijd,1-2. In de 23e minuut was de rugdekking van BAS verdwenen en hier wist ASVD wel raad mee en het werd uit het niks 2-2.

Na deze 2-2 werd het spel er niet beter op en werd het een echte derby met veel passie en strijd. Na 30 minuten moest Nigel noodgedwongen na de kant na een elleboogstoot, waarop de plaatselijke scheidsrechter overigens niet op reageerde. In de 35e minuut besloot onze Saif, die deze middag een ware plaag was voor de defensie van ASVD, richting het goal te stormen. Hij behield het overzicht en bediende Thomas de Gier en die hield zijn hoofd koel en schoot de bal netjes tegen de touwen, 2-3. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamer in.

In de rust werden de puntjes weer op de i gezet en werd er afgesproken dat achterin niet onnodig veel risico moet worden genomen. Daarnaast werd aangegeven dat BAS wat minder zou moeten meegaan met de fysieke strijd en een beter positiespel op de mat zou moeten leggen..

De beginfase na de rust was overduidelijk voor BAS. Er werd bij vlagen goed gecombineerd en de strijd op het middenveld werd overduidelijk gewonnen. Na 45 minuten werd de voorsprong dan ook uitgebouwd. De keeper van ASVD besloot de bal zomaar in te leveren bij Jeffrey Overeem en daar wist Jeffrey wel raad mee. Van ongeveer 20 meter van het goal schoot de Jeffrey de bal heel beheerst in de linker hoek, 2-4. Na dit doelpunt besloot ASVD het op een andere manier te gaan proberen en dan doel ik niet alleen op de spelers maar ook op de scheidsrechter(waar de ploeg uit Dronten overigens niks aan kan doen). Er werden vreselijke overtredingen gemaakt met als dieptepunt de elleboogstoot tegen Patrick. Dit was een donker rode kaart maar de scheids besloot dit af te doen met slechts een berisping en het spel werd vervolgd met een vrije trap. Het hek was hiermee van de dam en het werd van kwaad tot erger. De scheids liet de wedstrijd volkomen uit zijn handen glippen en had geen enkele overwicht meer. Dit leidde tot meerdere tijdstraffen en tot beslissingen die niemand zou begrijpen.

Na 62 minuten besloot de scheids dat het maar eens spannend zou moeten worden en legde uit het niks de bal op de stip. Dit cadeautje werd maar al te graag benut door de ploeg uit Dronten, 3-4. De laatste 15 minuten heeft BAS met tien man moeten spelen aangezien er om de beurt iemand met een rood shirt voor 5 minuten naar de kant moest. Het was een hele kunst om te zien waarvoor de spelers na de kant moesten maar de scheidsrechter was resoluut in zijn beslissingen. In deze 15 minuten wist ASVD met een prachtige vrije trap de lat nog te raken maar door goed te verdedigen en een paar goede reddingen van Jamie wist BAS de voorsprong te behouden. In de allerlaatste minuut wist Jesper onze rechtsbuiten Stefan Timmerman diep te sturen en die wist wel raad met deze kans en het werd uiteindelijk 3-5. Het feest kon losbarsten en ik heb Jamie nog nooit zo hard zien rennen om te kunnen juichen.

Ik wil bij deze dan ook heel het team complimenteren met deze prestatie. Het was een echte team prestatie wat jullie deze middag op de mat hebben gelegd. En ondanks invloeden vanuit de omgeving(scheidsrechter) waar je geen invloed op hebt vind ik het knap dat we deze punten hebben meegenomen richting Biddinghuizen.

Stefan Timmerman

Jeffrey Overeem

Thomas de Gier

Saif Sanharib

Niels Mangnus

ASV DRONTEN B2 - BAS JO17-1: 3 - 5 (2 - 3)

10' doelpunt 1 - 0
17' doelpunt 1 - 1  Niels Mangnus (-)
20' doelpunt 1 - 2  Saif Sanharib (Maikel de Leeuw)
23' doelpunt 2 - 2
35' doelpunt 2 - 3  Thomas de Gier (Saif Sanharib)

42' doelpunt 2 - 4  Jeffrey Overeem (-)
64' doelpunt 3 - 4
79' doelpunt 3 - 5  Stefan Timmerman (Niels Mangnus)

Opstelling BAS JO17-1 (4-3-3):